OI_london_2012OI LONDON

Otvoren konkurs za volontere na Olimpijadi u Londonu

 

Organizatori Olimpijskih igara u Londonu u 2012. godine otvorili su danas konkurs kojim žele da angažuju 70.000 volontera.

-Volonterski rad kod nas biće izazovan, ali će nagrade trajati čitav život, pošto će naš program Tvorci igara bukvalno stvarati istoriju – rekao je predsednik Organizacionog odbora Sebastijan Kou.

Povezana vest:  ŠAH, PREDSEDNIK BUGARSKE ŠAHOVSKE FEDERACIJE STEFAN SERGIEV O PLANOVIMA ZA BUDUĆNOST BALKANA

Prijem prijava za volontere počeo je danas, a trajaće do 27. oktobra. Dve trećine njih biće u „opštim“ ulogama, kao što su rad na prijemnim šalterima, pregledanje ulaznica, vozači ili stjuardi.

Prvi volonterski program pokrenut je 27. jula, čime je obeležen datum kojim je ostalo „još dve godine do Olimpijade“. Taj konkurs odnosio se na volontere-specijaliste za rad u sportskim, lekarskim, antidoping i medijskim oblastima. Do sada je primljeno oko 8.000 prijava za volontere-specijaliste, što je skoro pola potrebnog broja.

Povezana vest:  Evropski kup u softbolu odigran u Zaječaru, Bronza kao zlato

Volonteri će morati da imaju 18 godina najkasnije do 1. januara 2012. Moraće da budu dostupni za rad tokom najmanje 10 dana trajanja Igara ili Paraolimpijade, kao i najmanje tri dana za treninge. Posebna potraga za oko 1.500 volontera mlađih od 18 biće pokrenuta u julu 2011.

Osim toga, gradonačelnik Londona, Boris Džonson angažovaće 8.000 lokalnih volontera, koji bi pomogli posetiocima da se snađu po gradu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Parovi polufinala Kupa Srbije