ekoolimpijada_novi_sadDanas je održana EkOlimpijada u Novom Sadu

 

U Novom Sadu je održana šesta po redu EkOlimpijada, akcija kojom se Olimpijski komitet priključuje projektu Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja “Očistimo Srbiju”.

U godini u kojoj OKS proslavlja 100 godina postojanja, Olimpijski komitet Srbije je nastojao da u svoje aktivnosti uključi što veći broj gradova u našoj zemlji sa željom da se duh olimpizma širi celom Srbijom.  Posle dece iz Kosjerića, Stragara, Subotice, Bora i Petrovca na Mlavi, sada su i deca u Novom Sadu, zahvaljujući pozivu gradonačelnika Igora Pavličića, imala su prilike da nastupe na EkOlimpijadi, uzevši učešće u EkOlimpijskom igralištu i Olimpijskom fudbalu.

Povezana vest:  BADMINTON, PRVENSTVO BALKANA, Juniori pred istorijskim uspehom!

Kroz EkOlimpijsko igralište i Olimpijski fudbal preko dve stotine mališana je kroz igru, druženje i takmičenje učilo o istoriji olimpizma i Olimpijskih igara, o sportskom navijanju,  poštovanju protivnika, fer pleju i važnosti bavljenja sportom.

ekoolimpijada_novi_sad_2Po završetku radionica, deci su se obratili Vlade Divac, predsednik OKS, Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada i Nemanja Mirosavljev,  promoter novosadske EkOlimpijade i član Olimpijskog tima Srbije za OI u Londonu 2012.

Povezana vest:  Nađ Heđeši pobednik Subotičke šahovske jeseni

-Veliko mi je zadovoljstvo i uživanje kada sam okružen ovolikim brojem dece koja su došla na Ekolimpijadu kako bi kroz igru i druženje učili o olimpijskim vrednostima kao što su zaštita životne sredine, ravnopravnost polova, fair play. Nadam se da ćete sve što ste naučili preneti i svojim roditeljima i prijateljima kako bi svi čuvali sredinu u kojoj živimo, i na taj način stvarali prostor na kome ćemo se baviti fizičkom aktivnošću- rekao je Vlade Divac.

Povezana vest:  KUGLANJE, Milinković drugi senior, Vujović prvi junior u Skoplju

Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada, je izrazio zadovoljstvo što je domaćin Ekolimpijade i uverenje da će ovakve akcije doprineti čistijoj životnoj okolini i zdravijem životu.

Svi učesnici Ekolimpijade dobili su od Vlade Divca, predsednika OKS, gradonačelnika Igora Pavličića i promotera Nemanje Mirosavljeva majice, edukativne brošure i diplome za razvijen Ekolimpijskih duh, a od gospođe Ljiljane Ivković, regionalne menadžerke Vojvođanske banke koja je pobednicima uručila fudbalske lopte, poklon Vojvođanske banke.