repezentacija_U19BADMINTON
Orlovi sve uspešniji, dve medalje za Srbiju
Balkansko prvenstvo u badmintonu do 19 godina nije proteklo bez zapaženih rezultata naših juniora.
U grčkom gradu Orestiada, u periodu od 17. do 19. septembra, održana je juniorska balkanijada na kojoj je učestvovalo sedam timova iz šest država: Grčka A, Grčka B, Turska, Bugarska, Rumunija, Albanija i Srbija. Ukupno je učestvovalo preko 70 igrača i članova stručnih štabova.
Reprezentaciju Srbije su predstavljali: Ilija Pavlović, Borko Petrović, Miodrag Kaličanin, Milica Simić, Nina Starčević, Dunja Došenović, Milan Barbir (trener) i Ivan Kovačević (sudija).
Naši najbolji juniori su, u izuzetno jakoj konkurenciji vršnjaka iz ostalih balkanskih država, uspeli da osvoje dve bronzane medalje u pojedinačnim konkurencijama muških parova (Borko Petrović i Miodrag Kaličanin) i mešovitih parova (Ilija Pavlović i Milica Simić). Treće mesto u ekipnoj konkurenciji je  orlovima izmaklo u meču za medalju protiv Rumuna (2:3).
-Nizom uzastopnih uspeha na međunarodnoj sceni, dokazujemo da rezultati koje postižemo nisu izolovani slučajevi već kruna sistemskog rada. Ono što posebno raduje jeste činjenica da se ravnopravno nosimo sa turcima i bugarima koji pripadaju evropskom vrhu. – izjavio je Milan Barbir, šef stručnog štaba Badminton saveza Srbije.
Nov međunarodni izazov čeka orlove u Kavarni (Bugarska) gde će se sledećeg vikenda održati Prvenstvo balkana za seniore.
Povezana vest:  Madison Square Garden nudiće utakmice iz ptičije perspektive