katarina_vitKatarina Vit predvodi kandidaturu Minhena za ZOI 2018.

 

Bivša dvostruka olimpijska sampionka u umetničkom klizanju Nemica Katarina Vit predvodiće kandidaturu Minhena za domaćina zimskih Olimpijskih igara 2018. godine, umesto Vilija Bognera, koji je nedavno podneo ostavku zbog bolesti.

Sudeći po problemima sa kojima se suočava kandidatura domaćina Olimpijskih igara iz 1972. godine, bivšoj svetskoj kraljici leda neće biti ni malo „glatko“ u predstojećem poslu.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Šild pobednica slaloma u Zagrebu

Problemi se odnose na spor oko zemljišta u oblasti Garmišpartenkirhena, koje bi se koristilo za svrhe Olimpijskih igara.

Protiv organizacije Igara u tiom delu Nemačke je Organizacja za očuvanje prirode (DNR)

„Razgovori teku u dobrom pravcu i nadam se da ćemo u januaru, kada se zvanično podnosi kandidatura za ZOI 2018, imati pozitivno rešenje“, rekla je Vit.

Povezana vest:  NFL, 17. sedmica – kraj ligaškog dela

Jedna od najvećih zvezda svetsklog klizanja svih vremena istakla je da je rad na kandidaturi Minhena sličcan takmicenju u periodu dok je bila aktivan sportista.

-Kao trostrukoj olimpijskoj učesnici, srce mi jednostavno kuca za Igre – rekla je Vit, koja je sve medalje u karijeri osvojila klizajući za Istočnu Nemačku.

-Kada si mlad, sanjaš samo o takmičenjima i pobedama. Sada imam šansu da ispunim snove drugih ljudi i da dovedem Igre kući, što bi me ispunilo ogromnim ponosom – istakla je 44. godišnja Vit.

Povezana vest:  Udovičić: Sajam sporta da postane tradicionalna manifestacija

Odluka o domaćinu zimskih Olimpijskih igara 2018. biće doneta na sednici Međunarodnog olimpijskog komiteta u julu iduće godine u Durbanu, a pored Minhena kandidati su još francuski grad Anesi i južnokorejski zimski centar Pjongčang.