planinari„Trofej Beograda“ u planinarstvu u subotu i nedelju na Rajcu

 

Manifestacija „Trofej Beograda” u planinarstvu održaće se u subotu i nedelju, 25. i 26. septembra, na planini Rajac u okviru obeležavanja Dana planinara Srbije, Dana čistih planina i Evropskog dana pešačenja.

Organizator manifestacije je Planinarsko društvo „Pobeda”, a pokrovitelji Sekretarijat za sport i omladinu i planinarski i orijentiring savezi Srbije i Beograda. „‘Trofej Beograda’ se tradicionalno održava na Rajcu gde PD ‘Pobeda’ ima svoj objekat koji je oduvek bilo mesto okupljanja planinara i orijentiraca“, rekao je predstavnik gradskog Sekretarijata za sport i omladinu, Dragan Ćirić.

Povezana vest:  Softbol će se igrati u Sremskoj Kamenici

Ove godine takmičenjem će biti obuhvaćene planinarske sportske igre u sedam disciplina, pa će se učesnici nadmetati u orijentaciji, trčanju, biciklizmu, orijentiringu, slobodnom penjanju, nadvlačenju konopca i pešačenju.

-Prvog dana održaće se orijentiring, planinsko trčanje i nadvlačenje konopca, a potom slede čišćenje Rajca, pešačenje, planinarska orijentacija i biciklizam. Dolaze nam i dve ekipe iz inostranstva – jedna iz Bosne i Hercegovine, a druga iz Bugarske – rekao je potpredsednik PD „Pobeda“ Boris Mićić.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Uskršnji dupli program