vlade_divac_oksVlade Divac i Đorđe Višacki u komisijama EOK-a

 

Dva priznanja za Olimpijski komitet Srbije stigla su u godini u kojoj se obeležava vek postojanja ove institucije. Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta, izabran je za člana komisije Evropskih olimpijskih komiteta, a Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS, postao je član komisije za organizaciju Evropskih olimpijskih festivala mladih.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Kanađanin Hudec pobednik spusta u Šamoniju

 

Komisija Evropskih olimpijskih komiteta zadužena je za praćenje izgradnje objekata za Olimpijske igre u Londonu 2012. i biće usredsređena na dve oblasti koje su u vezi sa Igrama: pripremu olimpijskog tima i pripremu delegacije pre i za vreme najveće sportske planetarne smotre.

 

Komisija za organizaciju Evropskih olimpijskih festivala mladih zadužena je za inspekciju svih segmenata organizacije grada domaćina. Pored toga, ta komisija biće zadužena za inspekciju gradova kandidata za organizaciju letnjeg i zimskog EYOF-a (Evropski olimpijski festival mladih).

Povezana vest:  NORDIJSKO TRČANJE, Štafeta u znaku Švajcarske

 

U ovoj godini Olimpijski komitet Srbije će organizovati 39. generalnu skupštinu Evropskih olimpijskih komiteta 26. i 27.novembra, čime će upotpuniti proslavu veka postojanja.

PHOTO: ataimages.rs