Fotografija broj 1 - Vojislav MIlenkovic PancevoAMERIČKI FUDBAL

 

Završeno 1. kolo Juniorske lige Srbije

 

 

Prvog vikenda Juniorske lige Srbije, koja se igra za prestižan trofej „Veljka Makojevića“, odigrano je šest mečeva u sve četiri grupe. Ubedljive, furoiozne pobede slavili su timovi Pančevo Panthersa, Klek Knightsa, kraljevačkih Royal Crownsa, dok su kragujevački Wild Boarsi izvojevali trijumf na teškom gostovanju u Čačku. Upravo ovi timovi su u prvom kolu istakli najozbiljnije kandidature da se nađu u samoj završnici ovog takmičenja.

 

– Lično sam prezadovoljan našom današnjom predstavom – rekao je junak pobede Klečana Žarko Šuput, koji je sa tri tačdauna, bio najefikasniji u svom timu. – Dao sam, čini mi se, više od svog maksimuma, ali ovo je uspeh celog tima. Presrećan sam zbog prve pobede.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Mina Šibalić i Nikola Stefanović šampioni Srbije

Najzanimljiviji duel prvog dana viđen je u Novom Kneževcu, gde su domaći Grofovi uspeli posle puno muke i velikog preokreta da savladaju Kikinda Mammothse. Domaćin je uspeo nešto što se činilo nemogućim posle prve četvrtine i očajnog početka (0:14), ali je upornom igrom tokom celog meča disao za vrat Mamutima i na kraju uspeo i da slavi tačdaunom Aleksandra Kanjižaja.

Fotografija broj 2 - Cacak - Kragujevac– Kikinđani su bili odličan protivnik. U prvom poluvremenu igrali smo loše, jer nismo imali odgovor na njihovu pas igru. Međutim, posle velikog odmora, konsolidovali smo redove, zaigrali čvršće u odbrani i uspeli da trijumfujemo – rekao je posle meča trener Grofova Edvin Čenadi.

Vukovi su na jedvite jade na svom stadionu na Adi Cigalniji uspeli u samom finišu da slome otpor žilavih i upornih Mladenovčana. Gosti su se žestoko borili, uspeli u samom finišu i da povedu 12:6, ali su Beograđani odmah odgovorili i hvatanjem Filipa Stojanovića preokrenuli rezultat i slavili.

Povezana vest:  PARAGLAJDING, Valek u šampionskom pohodu

Puno nervoze bilo je u meču juniora čačanskih Anđeoskih ratnika i Divljih veprova iz Kragujevca, ali su gosti većim delom meča uspeli da iskontrolišu utakmicu i sačuvaju prednost iz prvog poluvremena od 15 poena razlike. Zapretio je preokretom domaćin početkom treće četvrtine, trčanjima Marka Ćojbašića stigao na minus 2, ali se ispostavilo da je to bilo sve što su uspeli da urade.

 

Rezultati i tabele posle 1. kola Juniorske lige Srbije:

Grupa „Sever A“: Klek Knights – Ruma Guardians 36:0 (6:0, 22:0, 0:0, 8:0), Pančevo Panthers – Novi Sad Dukes 49:0 (6:0, 21:0, 7:0, 15:0 ). Tabela: Pančevo Panthers 1-0, Klek Knights 1-0, Ruma Guardians 0-1, Novi Sad Dukes 0-1

Povezana vest:  RAGBI 13, Srbija nerešeno protiv Libana

Grupa „Sever B“: Novi Kneževac Grofovi – Kikinda Mammoths 28:26 (0:14, 14:6, 8:6, 6:0). Vrbas Hunters slobodni. Tabela: Novi Kneževac Grofovi 1-0, Kikinda Mammoths 0-1, Vrbas Hunters 0-0.

Grupa „Jug A“: Beograd Vukovi – Mladenovac Forestlanders 14:12 (0:0, 8:0, 0:6, 6:6 ). Požarevac Outlaws slobodni. Tabela: Vukovi Beograd 1-0, Mladenovac Forestlanders 0-1, Požarevac Outlaws.

Grupa „Jug B“: Čačak Angel Warriors – Kragujevac Wild Boars 19:34 (0:7, 0:8, 13:0, 6:19), Kraljevo Royal Crowns – Jagodina Celts 28:6 (6:0, 0:0, 8:0, 14:6 ). Tabela: Kraljevo Royal Crowns 1-0, Kragujevac Wild Boars 1-0, Čačak Angel Warriors 0-1, Jagodina Celts 0-1.