dame_borbeKARATE

DOBRI REZULTATI SRBA POSLEDNJEG DANA BALKANIJADE

Zlatna završnica

 

U grčkom gradu Lutraki završena je Balkanijada za seniore i decu. I poslednjeg dana takmičenja srpska reprezentacija je imala uspeha. Osvojeno je ukupno šet medalja: tri zlatne i tri bronzane medalje. Zlata su osvojili timovi u borbama i ženski kata tim, dok su bronze osvojene u konkurenciji kata ekipno za muškarce, i pojedinačnim nadmetanjima u borbama dama do 50kg i muškaraca do 67kg.

Povezana vest:  KARATE, EP CIRIH, Ženski tim u borbama osvojio bronzanu medalju

Muški tim u borbama činili su Miloš Jovanović, Dejan Umičević, Miloš Živković, Slobodan Bitević, Nikola Jovanović, Dimitrije Jerković i Vladan Rudić Vranić. Zlatna medalja u Grčkoj daje nadu da se uspehu možemo nadati i na Svetskom prvenstvu u Beogradu krajem oktobra. Drugo zlato donele su devojke u borbama. Biljana Stojović, Maja Jovanović, Katarina Strika i Tamara Filipović su u Grčkoj bila u dobroj formi. Treće zlato doneo je kata tim dama koji su u Lutraki činile Ivana Stepanović, Ana Kanjuh i Dunja Žeravić.

Povezana vest:  TEKVONDO, Reprezentacija Srbije ekipno prva u Zagrebu

Muški kata tim u sastavu Ivan Kunevski, Predrag Đondović i Dragan Stojnić se okitio bronzanom medaljom. U pojedinačnoj konkurenciji Biljana Stojović (50kg) i Arsenije Tadić (67kg) osvojili su bronze.