karate_AnticPredstavnici grada uručili poklone učesnicima „Beogradske sportske bajke”

 

 

Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić i njegov zamenik Zoran Alimpić posetili su danas tradicionalnu dečju manifestaciji „Beogradska sportska bajka” u Zoo vrtu i tom prilikom istakli da će grad uvek pomagati takve i slične akcije.

Antić je, uručivši prigodne poklone učesnicima,  istakao da su deca naša istinska budućnost u koju treba bezrezervno ulagati.

– Potrebno je da svi učinimo napor da generacije koje dolaze budu normalne, zdrave i lepo vaspitane, a sport i druženje su savršeni za stvaranje takvih generacija. To je upravo Beograd  kakav mi želimo da stvaramo, moderan grad u kome će da žive zadovoljni mladi ljudi. – ukazao je predsednik gradskog parlamenta.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Partizan dočekuje Slaviju

Zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić naveo je da su se deca, pored „Beogradske karate revije”, mogla upoznati sa još 24 spotra i na kraju, kako je rekao, bila u prilici da odaberu jedan kojim žele da se bave.

–Manifestacija je promocija sporta, ali i zajedništva, jer su ovde i deca bez roditeljskog staranja, kao i mladi sa invaliditetom. – istakao je Alimpić.

Povezana vest:  BADMINTON, Trenerska elita u Kragujevcu - održan edukativni kurs

Istaknuti glumac Miki Manojlović, kao predstavnik roditelja je naveo da je danas izuzetno lepo biti deo ove manifestacije.

– Pozdravljam ovakve akcije, posebno angažovanost Skupštine grada , koja ima sluha da ulaže u zajedničku budućnost. – podsetio je Manojlović.

Savetnik gradonačelnika za pitanja i probleme invalidnih osoba Darko Ivić dodao je da su  u sklopu 14. manifestacije učestvovala i deca sa invaliditetom.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Kanađanin Gaj pobednik spusta u Kvitfjelu

– Naša uloga, ispred grada je da pomognemo na adekvatan način tim devojčicama i dečacima. Manifestacija je pravi primer inkluzije, gde su deca sa invaliditetom imala priliku da se druže sa svojim vršnjacima i iskažu svoju kreativnost u brojnim radionicama – naveo je Ivić.

Humanitarna manifestacija, pod pokroviteljstvom grada Beograda, koja se održava 25. i 26. septembra, usmerena je na promociju i razvoj sporta među mladima, sa ciljem da na zanimljiv i neposredan način deci predstavi njene prednosti.