Cacak-Kragujevac-SpornoAMERIČKI FUDBAL

 

KAZNE: Dušan Minić godinu, Aleksandar Stevanović 3 meča out!

 

U poslednjem službenom biltenu 21-10, Srpska asocijacija američkog fudbala je između ostalog objavila i kazne za prestupe u 1. kolu Juniorske lige Srbije. Za javnost američkog fudbala sigurno je najzanimljiviji onaj deo vezan za učesnike incidenta na utakmici između Čačak Angel Warriorsa i Kragujevac Wild Boarsa, a deo vezan za kažnjavanje prenosimo u celosti:

1. Na osnovu člana 29. Takmičarskog pravilnika Srpske asocijacije američkog fudbala, KAF Pančevo Panthers kažnjava se OPOMENOM.

Klub KAF Pančevo Panthers na utakmici I kola grupe sever A JLS, koja je odigrana 25.09.2010.g između ekipa KAF Pančevo Panthers – KAF Novi Sad Dukes, nisu u potpunosti obezbedili teren koji je podoban za igru.

2. Zbog nedavanja potrebnih informacija vezanih za rešavanje slucaja tuče na utakmici prvog kola JLS izmedu KAF Čačak Angel Warriors i KAF Kragujevac Wild Boars, tačnije otkrivanju identiteta igrača seniorskog tima Kragujevca koji je nasrnuo na jednog od igrača juniorskog tima Čačka, a na osnovu člana 56, stav, a zbog prekršaja iz čl .46, stav 2 Disciplinskog pravilnika SAAF, disciplinski sudija je po isteku zadatog roka izrekao sledeću kaznu:

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Moskva domaćin SP umesto Tokija


KAF Kragujevac Wild Boars kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 15.000 dinara.

3. Na utakmici 1. kola JLS izmedu KAF Čačak Angel Warriors i KAF Kragujevac Wild Boars došlo je do opšteg meteža na terenu gde je aktivno učestvovala nekolicina igrača i trenera. Na osnovu izjava sudija i aktera i na osnovu ovlašcenja iz čl. 56, stav 2, a zbog prekršaja iz čl. 27 i 29 disciplinskog pravilnika SAAF, disciplinski sudija je doneo sledeće kazne:

Pomoćni trener juniorskog tima Kragujevac Wild Boars, Damjanović Zoran kažnjava se OPOMENOM (čl. 27 Disciplinskog pravilnika SAAF)

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Kostner suspendovana na 16 meseci zbog dopinga

Glavni trener juniorskog tima Kragujevac Wild Boars, Vujanac Marko kažnjava se zabranom obavljanja dužnosti na jednoj utakmici, kao i novčanom kaznom u visini od 2.000 dinara (čl 27 Disciplinskog pravilnika SAAF)

Glavni trener juniorskog tima Čačak Angel Warriors, Stojanović Aleksandar kažnjava se zabranom obavljanja duznosti na tri utakmice, kao i novčanom kaznom u visini od 2.000 dinara (član 27. Disciplinskog pravilnika SAAF).

Igrač juniorskog tima Čačak Angel Warriors, Urosević Lazar kažnjava se zabranom igranja na 2 utakmice.

Igrač seniorskog tima Kragujevac Wild Boars, Minić Dušan kažnjava se zabranom igranja u trajanju od godinu dana.

KAF Čačak Angel Warriors kažnjava se novčanom kaznom u visini od 4.000 dinara.

KAF Kragujevac Wild Boars kažnjava se novčanom kaznom u visini od 4.000 dinara

Povezana vest:  BADMINTON, Petrović za istoriju u Slovačkoj

Klubovi KAF Čačak Angel Warriors i KAF Kragujevac Wild Boars kažnjavaju se novčano zato sto snose deo odgovornosti za ponašanje svojih igrača i trenera, kako na terenu, tako i van njega.

 

4. Na osnovu čl. 56, stav 1, a zbog prekršaja iz čl. 22, stav 2 Disciplinskog pravilnika SAAF, igrač juniorskog tima KAF Mladenovac Forestlanders, Kačarević Ivan kažnjava se jednom utakmicom neigranja.

KAF Mladenovac Forestlanders kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 2.000 dinara.

Na utakmici prvog kola Juniorske lige SAAF-grupa Jug, izmedju KAF Beograd Vukovi i KAF Mladenovac Forestlanders, odigranoj 26.09..2010. u Beogradu, igrač KAF Mladenovac Forestlanders, Kačarević Ivan isključen je zbog dva nesportska ponašanja.

KAF Novi Mladenovac Forestlanders kažnjava se novčano, jer snosi deo odgovornosti za ponašanje svojih igrača, kako na terenu, tako i van njega.