sport_za_sve_kzn_kal

SPORT ZA SVE, U SUSRET 19. OPEN SKI FESTU

Kopaopnik čeka rekreativce

 

Tradicionalna manifestacija Asocijacije „Sport za sve” Srbije „Open ski fest“ održaće se i ovog marta. Na Kopaoniku će se od 16. do 20. marta organizovati 19 izdanje Festivala zaljubljenika u zimske sportove.

– Prošle godine smo proslavili punoletstvo Festivala, a ove godine imamo obavezu da nastavimo sa dobrom organizacijom po kojoj je ova manifestacija i poznata. Podršku u organizaciji Ski Festa dali su Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet i Sportski savez Srbije. Festival će svečano otvoriti Snežana Samardžić Marković, ministar omladine i sporta koja će i pratiti takmičenja na Kopaoniku. Uveren sam da će zaljubljenici u rekreaciju i ovoga puta uživati u bavljenju sportom ali i druženju – istakao je Velizar Đerić, predsednik Asocijacije „Sport za sve“ Srbije.

Povezana vest:  ŠAH, Beograd preuzeo vođstvo na tabeli

O tehničkim detaljima Festivala pričao je Jezdimir Marsenić, generalni sekretar Asocijacije:

– Takmičarski deo Festivala počinje u četvrtak kad će se održati prve trke. I ove godine takmičarski program je podeljen na osnovni i dodatni. U osnovnom su takmičenja u slalomu i veleslalomu, dok u dodatni program spadaju igre na snegu: odbojka, mali fudbal, nadvlačenje konopca, sankanje, kao i igre u hotelu poput šaha, pikada i obaranja ruku.  Organizovaćemo besplatnu školu skijanja, kao i savetovanje na temu „Fizička aktivnost za svakog“. Ove godine imaćemo i učesnike iz Zvečana i Kosovske Mitrovice, a  međunarodni karakter Festivalu daće i najavljeni dolazak oko 100 učesnika iz Rumunije, Bugarske, Makedonije i Crne Gore – rekao je Marsenić dodavši da suorganizatori Balkanska Asocijacija „Sport az sve“, Balkanska asocijacija radničkog sporta, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, MK Mauntan rizort i AS travel.

Povezana vest:  BEJZBOL, Policija oslobodila Ramosa od otmičara

Okupljanje učesnika Festivala je u sredu, 16. marta, prve trke počinju u četvrtak, 17. Festival traje do nedelje, 20. marta

PHOTO: ataimages.rs

velizar_djeric_kzn_sport