Strahinja_Stepovic_Kraljevo_Sofia_slikao_Nenad_Jerotijevic

AMERIČKI FUDBAL

Kraljevski ulov

U pripremnoj utakmici, pred početak nacionalne lige, Kraljevačke Krune su ubedljivo pobedile Bugarsku ekipu Sofijskih Medveda. U ovom prijateljskom meču, inače prvom internacionalnom ikada odigranom u gradu na Ibru, Royal Crownsi su bili neumoljivi, slavivši rezultatom 48:0.

Hvatač Džeremi Braun, koji je stigao iz Amerike, najavio je da će biti veliko pojačanje za Kraljevčane. Pored svog imena na ovom meču je upisao 4 tačdauna, dok je kvorterbek Kraunsa i juniorski reprezentativac Strahinja Stepović samo trčanjem zabeležio tri tačdauna, a ostale pasom.

Dzeremi_Braun-Kraljevo_Sofia_slikao_Nenad_JerotijevicVeć na samom početku Krune su stavile do znanja gostima iz Bugarske da ih očekuje težak meč. U prvom drajvu kraljevački raningbek Kristijan Zabunovič je osvojio 36 jardi trčanjem, da bi odmah nakon toga kvorterbek Stepović uputio pas od 14 jardi za tačdaun na vajd risivera Džeremi Baruna. U nastavku igra sve do početka drugog poluvremena kraljevački napad i odbrana su dominirali, napad je trčanjem osvojio 223, a pasom 287 jardi, dok je odbrana zabeležila šest sekova nad bugarskim kvorterbekom, četiri presečene lopte i veliki broj uspešnih obaranja. U napadau je pored Brauna i Stepovića odličnu partiju pokazao trkač Zabunović, koji je tokom cele utakmice osvojio 147 jardi. U odbrani su se posebno istakli defanzivni end Markus Vajč i lajnbeker Darko Tripković koji su imali najveći broj uspešnih obaranja protivničkih igrača.

Povezana vest:  Formirana Radna grupa za strategiju razvoja sporta do 2030.

Tokom cele utakmice, bugarski tim je imao samo dva puta osvojen novi daun, ali i ni jednu izglednu priliku za poentiranje. Mnogo toga je nedostajalo Sofijskom timu, i ako  fizički možda i snažnija ekipa, ipak nisu odoleli munjevitim napadima brzih i spretnih igrača Kraljeva u napadu, dok ih je isto tako uspešno „zatvorila“ i odbrana domaćina ne dozvolivši im niti jednu jedinu šansu za postizanje tačdauna.

Sam tok utakmice kao i suđenje su pretekli korektno, osim kada su nakon jednog seka ad bugarskim kvorsterbekom proradile strasti i došlo do manjeg koškanja igrača oba tima, koje se završilo isključivanjem jednog Bugarskog igrača, a utakmica se nakon toga opet nastavila u fer plej atmosferi.

Povezana vest:  BIATLON, Druga uzastopna pobeda Faka u bijatlonu

Kapiten Sofia Bears, Aleksander Kenanov je prokomentarisao: „Ovoliko visok poraz pokazuje koliko još moramo da radimo, pred nama je uskoro još jedna međunarodna utakmica sa Bukureš Ratnicima i nadam se da će se naš tim mnogo bolje spremiti za taj susret. Čestitam srpskom timu Kraljevo Royal Crowns na pobedi i mogu da kažem da je organizacija i atmosfera na utakmici bila sjajna. Zaista smo se prijatno osećali tokom boravka u Srbiji.“

Ofanzivni koordinator Kraljevskih Kruna, Vuk Vučković o ovom susretu kaže: „Naporan rad i treninzi tima od septembra meseca su se isplatili na ovoj utakmici. Imali smo priliku da isprobamo neke kombinacije akcija i poostavki igrača. Generalno sam zadovoljan igrom, ali naravno da ima mesta za ispravke i dalji napredak. Sofijskom timu se zahvaljujem na njihovom dolasku na utakmicu i verujem da ćemo se uskoro ponovo sresti na terenu, a i kao prijatelji van njega. Sada se okrećemo prvenstvu gde ćemo respektovati svakog svog oponenta i maksimalno ozbiljno ulaziti u svaku utakmicu, biće ovo zanimljiva sezona.“

Povezana vest:  Olimpijski tim SAD pripremaće se u blizini Londona za OI

Utakmica je imala i humanitarni karakter, jer je klub Kraljevo Royal Crowns prikupljao dobrovoljne priloge za postradale sugrađane u nedavnom zemljotresu, a svečanoj atmosferi na početku ove prijateljske utakmice je doprineo kraljevački vatrogasni orkestar koji je intonirao himne Bugarske i Srbije, pred punim tribinama Atletskog stadiona pokraj Ibra.

Kraljevske Krune narednu utakmicu igraju protiv ekipe Mladenovac Forestlanders, 27. Marta sa početkom od 13 časova na Atletskom stadionu u Kraljevu. Ovom utakmicom će Kraljevački tim otpočeti nacionalno prvenstvo u američkom fudbalu.

 

{vsig}KRALJEVO_SOFIA{/vsig}