rolerijada_trka_2009Oko tri hiljade učesnika na Beogradskoj rolerijadi

 

Beogradska rolerijada privukla je danas oko 3.000 takmičara iz Srbije i inostranstva, a organizovan je veliki broj trka za učesnike različitih uzrasta i vozačkih umeća.

U okviru Rolerijade u Beogradu je prvi put obeležena i Evropska nedelja mobilnosti kojom se propagira što ređa upotreba automobila radi očuvanja zdravlja stanovništva i životne sredine.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Hiršer trijumfovao u Val d'Izeru

Evropska nedelja mobilnosti se zvanično obeležava od 16. do 22. septembra, ali je u Beogradu obeležena danas trkom trotineta pod pokroviteljstvom Evrospke komisije.

Šef delegaciji Evrospke komisije u Srbiji Vensan Dežer poručio je građanima Srbije da što ređe koriste automobile, a češće šetaju ili voze rolere i bicikle.

-Podstičemo i lokalne uprave da obezbede infrastrukturu i bezbednsione uslove za voženju prevoznih sredstava na dba točka. To je važno za očuvanjve zdravlja stanovništva i očuvanje životne sredine – poručio je Dežer.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Šifrin odbranila titulu u slalomu u Svetskom kupu

Evropska komisija danas je štićenicima Centra za odgoj dece i odojčadi u Zvečanskoj ulici i Beogradskom prihvatilištu za decu poklonila po 20 trotineta.