partizan_pionirSekretarijat za sport uplatio više od 10.000 sati treninga beogradskim sportskim klubovima

 

Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda je, u sklopu akcije sufinansiranja i realizacije zakupa termina za treninge, od početka godine uplatio više od 10.000 sati u te svrhe beogradskim sportskim klubovima.

Na taj način je grad Beograd pomogao oko 80 klubova u raznim sportovima, ali i više od 20 gradskih sportskih centara, istakao je gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević.

Povezana vest:  Nastavak Kupa Srbije pomeren za nedelju dana

– Novčana pomoć je nemerljiv doprinos, pre svega, malim poluamaterskim organizacijama, ali pojedinim klubovima iz sportskog društva Zvezde i Partizana. Takođe, pomoć je izuzetno značajana i za sportske centre, koji pružaju usluge navedenim klubovima, ali i preuzimaju obavezu da sredstva budu adekvatno utrošena – istakao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, akcija će biti nastavljena i u poslednjem kvartalu ove ali i naredne godine, što će, kako je naveo, svakako omogućiti dalju popularizaciju soprta, pre svega kod dece.

Povezana vest:  BADMINTON, "HET-TRIK" MILICE SIMIĆ

Sekretarijat je, u predhodnom periodu, uplatio novčana sredstava za treninge: Klizačkom savezu Beograda, hokejaškim klubovima Crvene Zvezde i Partizana, Omladinskom košarkaškom klubu Beograd, Vaterpolo klubu Taš, Plivačkom klubu Beograd, Kik boks klubu „Zvonko Osmajlić”, Gimnastičarskom klubu Palilula, kao i Savezu za sport i rekreaciju invalida u sektoru stoni tenis i kuglanje.