poster1 copyKRIKET

 

Kup balkanskih gradova ovog vikenda u Beogradu

 

Kriket Federacija Srbije i Kriket Savez Beograda uz pokroviteljstvo Republičkog Zavoda za Sport i podršku Opštine Čukarica po prvi put organizuju međunarodni kriket turnir u Beogradu, na fudbalskom terenu na Košutnjaku. Takmičenje pod nazivom „Kup balkanskih gradova“ ovog vikenda, 16. i 17. oktobra, okupiće selekcije iz Beograda, Ljubljane i Skoplja. Ekipu Zagreba koja je sprečena da učestvuje usled odloženog play off domaćeg prvenstva zameniće ekipa Čačka.

Povezana vest:  Minut ćutanja na utakmicama za žrtve u Japanu

-Uvereni smo da će ovo biti jedan od najvećih regionalnih kriket turnira, time se pored promocije kriketa u Srbiji koji je u velikom usponu u poslednje 3 godine, koliko se igra u kontinuitetu, dokazuje da smo sposobni i za organizaciju međunarodnog turnira na visokom nivou – izjavio je Haris Dajc, predsednika Kriket Federacije Srbije.

Ispred drugog koorganizatora turnira Kriket Saveza Beograda generalni sekretar Vladimir Ninković je rekao:

Povezana vest:  NORDIJSKO TRČANJE, Trijumf Nortug Juniora za kraj sezone

-Zahvalili bismo se i državnim institucijama za pomoć, prvenstveno pokrovitelju RZS koji nam je obezbedio terene i gradskoj opštini Čukarica za materijalnu pomoć.

Polufinalne utakmice počeće u 10 i 13 časova u subotu, meč za treće mesto odigraće se u 10 časova u nedelju, dok je finale zakazano takođe za nedelju u 13 časova. Ulaz je slobodan.