jacobs_fashionLagunina modna revija sa kostimiranim piscima

 

Autori najprodavanijih domaćih knjiga beogradske „Lagune“ prošetali su se u utorak uveče modnom pistom u Domu narodne garde u Beogradu, obučeni kao likovi iz svojih knjiga, u pratnji aktera srpskog šou biznisa i kulture koji su takođe bili kostimirani.

U humanitarnoj modnoj reviji „Laguna Collection“, koja je odlično bila posećena, učestvovali su pisci Maša Rebić, Isidora Bjelica, Jelena Bačić Alimpić, Mirjana Đurđević, Goran Skrobonja, Zorica Karanović, Vesna Dedić-Milojević, Dule Nedeljković, i većina je nosila specijalne kostime po motivima iz svojih bestselera.

Među piscima je bila i glumica Ružica Sokić, koja je za „Lagunu“ objavila memoarsku knjigu „Strast za letenjem“. Za razliku od svojih kolega i koleginica, ona i Isidora Bjelica pojavile su se na pisti nekostimirane, a Ružica Sokić, koja se čitajući odlomke iz svog dela najduže zadržala na sceni, dobila je najveći aplauz.

Povezana vest:  POZNATI KUVARI RUDOLF VAN VIN I NENAD VELJKOVIĆ PRIDRUŽILI SE AKCIJI „1003 I MTV"

-Moram da prođem pistom – rekla je Sokićeva i nastavila: – Ovo mi je prvi put da to radim u životu, i izgleda da ne hodam baš najbolje.

Po protokolu, pre nastupa svakog od pisaca iz pozadine bi se začulo tipkanje pisaće mašine; zatim bi na pistu izašle po dve ili tri poznate ličnosti obučene kao likovi iz piščevog dela – praćene čitanjem odlomka – a zatim bi se pojavili sami autori.

Povezana vest:  Chipsy donira golove svim srednjim školama u Srbiji

Tako su u „modnoj tački“ Vesne Dedić-Milojević učestvovali TV voditelji Ivan Ivanović i Sanja Marinković, uz Isidoru Bjelicu nastupio je njen suprug Nebojša Pajkić, pre Maše Rebić pistom se prošetala glumica Iva Štrljić, a pre Gorana Skrobonje – Suzana Mančić, odevena kao špijunka Mata Hari.

Među poznatim ličnostima na pisti su se pojavile umetnička direktora Međunarodnog beogradskog sajma knjiga Vladislava Gordić Petković, koja je bila deo tačke Mirjane Đurđević, kao i pevačica Goca Tržan, u okviru nastupa Jelene Bačić Alimpić.

Povezana vest:  Gospodin MONOPOL dolazi u Srbiju

Humanitarnu akciju „Laguna Collection“, koja se održava dva puta godišnje, osmislili su „Laguna“, lanac knjižara „Delfi“ i kreativna radionica Krug 8, a ovo je prvi put da su se i sami pisci pojavili kostimirani.

Od sredstva prikupljenih u akciji nagrađena je mlada spisateljica Aleksandra Kostić, učenica srednje škole i dobitnica nekoliko nagrada na literarnim takmičenjima. Za njene uspehe pripao joj je laptop.