marija gajin i vilmos zavarkoKUGLANJE

 

Čukvas ima šestorku za SP u Ricingu, Ponjavić još razmišlja

 

Selektor ženske seniorske reprezentacije Srbije Mirko Čukvas, imaće na priremama u Vrbasu od 18. do 21. oktobra šest kuglašica koje će igrati i na SP u Ricingu od 14. do 19. oktbra, dok se selektor kuglaša Miloš Ponjavić, odlučio da pozove deset igrača i tek posle prirema saopštiće šestorku za pojedinačni šampionat sveta…

Povezana vest:  DIZANJE TEGOVA, Amerikanka Robles suspendovana na dve godine

Čukvas je odabrao Nevenku Joković i Liviu Santo (obe Pionir) koje su nosioci u žrebu, kao i Renatu Vilov (Pionir), Zoricu Barać i Natašu Savić (obe Apatin) i Mariju Gajin (SPC Vojvodina, Novi Sad).

Na listi Ponjavića su Vilmoš Zavarko i Jovan Ćalić (obojica Sport, Podbrezova), Daniel Tepša, Arpad Antal i Goran Ostijić (Beograd Poštanska štedionica), Robert Ernješi i Baranj Čongor (Senta), Uroš Jagličić i Goran Čaluković (Metalac Gornje Milanovac) i Tibor Sel (Segedin). Zavarko i Ćalić su nosioci u žrebu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pionir na fajnal foru Lige šampiona u Bad Langensalci

Igraće se za medalje u pojednačnom delu, sprintu, miks parovima i kombinaciji. Na SP u Banjaluci 2006. Srbija je bila najuspešnija nacija sa 187 bodova ispred Mađarske sa 162 i Nemačke sa 152. Zlatne medalje osvojili su u miksu Zorica Barać i Vilmoš Zavarko kao i Vilmoš Zavarko u sprintu, srebrom su se okitili Livia Santo u pojedinačnom delu, Nevenka Joković u sprintu i Vilmoš Zavarko u kombinaciji, dok je bronzu u sprintu osvojio Jovan Ćalić. Nevenka Joković je bila četvrta u pojednačnom delu, a istu poziciju zauzeo je i Jovan Ćalić u kombinaciji. Reprezentacija Srbije polazi u Ricing 23. oktobra.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko u 2017. ušao kao prvi na obe svetske rang liste!