squash_juniori_medaljeSKVOŠ

 

Juniori uspešno počeli sezonu regionalne lige

 

U Zagrebu, 16.oktobra. na terenima SquashTowera odigrano je prvo kolo juniorske regionalne lige. Na ovom turniru nastupilo je 35 najboljih, mladih, igrača i igračica iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Novu sezonu juniorske regionalne squash lige otvorili su predsednici HSQS-a i SZS-e Vedran Režić i Goran Vučković, te tehnički direktor SAS-a Branimir Carić.

Igralo se u kategorijama juniora U13, U15, U17 i U19, i juniorki U15, U17 i U19.

Predstavnici Srbije, većinom članovi SquashLanda, ostvarili su dobre rezultate osvojivši zlata u kategorijama juniora U15 i U19, srebro u kategoriji juniorki U19 i bronze u kategoriji juniora U13 i juniorki U15. Zlatne medalje osvojili su Nikola Bogojević (17) u kategoriji U19 i Dušan Šikman (14) u kategoriji U15. Sjajan meč odigrali su najbolji juniori u regiji, Ivan Dolovčak (15) i Nikola Bogojević (17) u finalu U19. Ivan je imao 2:1 i 10:9 u četvrtom setu, ali borbeniji i iskusniji Nikola je uspeo preokrenuti meč i osvojiti prvo mesto u elitnoj kategoriji. Dušan Šikman je savladao Andraža Demšara (SLO) u finalu kategorije U15. Ovaj meč je bio jako uzbudljiv, Demšar je vodio sa 2/0, ali Dušan je smirenom i jednostavnom igrom preokrenuo rezultat i osvojio zlato.

Povezana vest:  Čovek koji je savladao sebe može da savlada ceo svet

Anja Trifunović (18) je osvojila srebro u elitnoj kategoriji devojaka U19, izgubila je samo jedan meč u grupi od najbolje hrvatske igračice Pauline Radoš. Aleksandar Šofranac (13) osvojio je bronzu u kategoriji U13. U meču za treće mesto savladao je Tiama Škodlara (SLO) rezultatom 3/1. Aleksandra Peleksić (14) osvojila je bronzu u kategoriji U15. U ovoj kategoriji juniorke su igrale u grupi, Aleksandra je pobedama nad svojim klupskim saigračicama zaslužila treće mesto. Iz naše zemlje učestvovali su još: Katarina Jeremić, Lana Prokić, Nikola Filipović (4. mesto U19) i Đorđe Bibić. Rezultat dana je napravio desetogodišnji Roko Vončina koji je, iako ozleđen, u polufinalu i finalu kategorije U13 u pet setova pobedio protivnike iz Slovenije u neverovatnim preokretima.

Povezana vest:  KUGLANJE, Jedinstvo iznenadilo Apatin

Po završetku takmičenja podeljeni su trofeji za prvih troje najbolje plasiranih u prethodnoj sezoni u svim kategorijama, a to su:

 

BU13

1. Martin Kegel (Squashtower)

2. Roko Vončina (Squashtower)

3. Andraž Demšar (Sk Škofja Loka)

 

BU15

1. Luka Mioković (Squashtower)

2. Martin Kegel (Squashtower)

3. Bruno Reljić (Sk Brod)

 

BU17

Povezana vest:  KUGLANJE, Metalac zaseo na vrh, novi sjaj Kristala

1. Luka Mioković (Squashtower)

2. Ivan Dolovčak (Squashtower)

3. Bruno Reljić (Sk Brod)

 

BU19

1. Marko Reljić (Sk Brod)

2. Ivan Dolovčak (Squashtower)

3. Aljaž Peternelj (Sk Škofja Loka)

 

GU17

1. Saša Rakovec (Sk Bled)

2. Ana Kamenski (Squashtower)

3. Ana Benko (Squashtower)

 

GU19

1. Paulina Radoš (Squashtower)

2. Saša Rakovec (Sk Bled)

3. Pija Erjavec