GrofoviAMERIČKI FUDBAL, JUNIORSKA LIGA SRBIJE

 

Vitezovi izlaze na megdanu Grofovima

 

Najteži test do sada je pred Grofovima iz Novog Kneževca, koji će u nedelju 24.10.2010. od 14 časova na stadionu FK “Obilić” ugostiti Klek Knightse. Svoj cilj su već ispunili, a sada će pokušati da naprave dodatni napor i prevaziđu očekivanja.

– Došli smo do četvrfinala, što nam je i bio plan pre početka sezone. Sada se nećemo zadovoljiti time i igrači će dati sve od sebe ne bi li napravili još jedan iskorak – rekao je Vanja Ivošević, trener Grofova.

Posao tima iz Novog Kneževca dodatno otežava loš zdravstveni bilten pred prvu eliminacionu rundu i povreda ključnog igrača napada.

– Neće nam biti lako jer neće igrati jedan od najboljih juniorskih QB-ova i zemlji, Nebojša Kanižaj. Nadam se da će njegov brat Aleksandar, pored posla u odbrani (LB), uspeti uspešno da odigra i kao kvoterbek i donese našem timu prepoznatljivu tečnost u napadu.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Otkazane i trke u Kurševalu

Zato se ceo tim mora mobilisati, ne bi li nadoknadio nedostatak lidera.

– Na ostalim pozicijama igrači moraju dati svoj maksimum ne bi li pokrili još neke nedostatke, jer je pod znakom pitanja i sejfti Nemet Marton koji je do sada naš igrač sa najvećim brojem teklova. Ali Grofovi nikad nisu zavisili od par igrača pa se iskreno nadam da će sve funkcionisati kako treba. Nadam se lepoj utakmici, borbenoj I korektnoj, ali se nadamo i pobedi nad rivalom koji nam je poznat iz ranijih godina. Mislim da se sada odnos snaga promenio i da je trenutno prilično ujednačen. Siguran sam da ukoliko moji igrači ostave srce na terenu, pobeda neće izostati – zaključio je Ivošević.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Granž se vraća na stazu u Val d'Izeru

KnightsVitezovi iz Kleka su imali nesreću da budu u grupi sa goropadnim Pančevo Panthersima, pa su u grupi Sever A završili takmičenje na drugoj poziciji. Bez većih problema izašli su na kraj sa Guardiansima iz Rume, dok su meč sa Dukesima dobili za „zelenim stolom“

– Zbog tog meča smo imali dužu pauzu nego što je planirano, ali smo je iskoristili za popravljanje igre i ispravljanje grešaka evidentiranih u meču sa Pančevom. Grofova su za mene najveće iznenadjenje ovogodišnjeg prvenstva, očigledno su mnogo napredovali u odnosu na prošlu sezonu. Očekujem tešku utakmicu, neizvesnu do samog kraja, ali verujem u pobedu i prolaz moje ekipe u polufinale. Bez obzira što se utakmica igra u Novom Kneževcu, verujem da imamo veće šanse za trijumf – rekao je Željko Đajić, trener Klečana..

Vitezovi dosta očekuju od svog kvoterbeka Vojina Milića:

Povezana vest:  Partizanove nagrade za atletičare, košarkaše i Čavića

– Grofovi su veoma kvalitetna ekipa. Nisam igrao protiv njih ni kao junior, ni kao senior, ali iz priče saigrača sam zaključio da imaju potencijal. To su pokazali u grupi, pa nas očekuje teška i zanimljiva utakmica. Moj tim je mnogo napredovao od meča i poraza od Pančeva. Napornim treninzima smo uspeli da popravimo nedostatke. Ulogu favorita ipak bih prepustio ekipi Grofova,zbog prednosti domaćeg terena,a na nama ostaje da damo maximum i da se nadamo da će to biti dovoljno za prolazak u dalju fazu takmičenja.

Druga udarna igla Vitezova biće Ivan Pleva, trkač Knightsa koji je povodom četvrtfinalnog meča rekao:

– Očekuje nas teška utakmica u nedelju, ali verujem da ćemo pobediti ako odigramo kako umemo. Oni su mnogo bolji nego što su to bili prošle godine, ali bez obzira na sve verujem u svoje saigrače.