SAAF_VUKOVI_vs_VOJVODE_2_MAJ_2010AMERIČKI FUDBAL, JUNIORSKA LIGA SRBIJE

Okršaj beogradskih Vukova i čačanskih Angel Warriorsa

Četvrfinalni duel beogradskih Vukova i čačanskih Angel Warriorsa, odigraće se na stadionu sa veštačkom travom na Adi Cigalniji, u nedelju 24. oktobra u večernjem terminu (19 časova). Domaći tim je osvojio lidersku poziciju u grupi Jug A, gde je jedinog pravog konkurenta imao u Forestlandersima iz Mladenovca. Bili su Vukovi tada na velikom iskušenju, ali su uspeli da sačuvaju oreol nepobedivosti na svom bunjištu.

– Kao povratnik u tim, dodatno sam motivisan, jer je predstojeći meč moja prva utakmica u juniorskoj ligi ove sezone. Naša očekivanja pred četvrtfinale su velika, kao i pred svaku drugu utakmicu. Atmosfera u timu je odlična, imamo kvalitet i želju da odemo do finala i sada nam na putu stoje Čačani. Poštujem protivnika, jer sam sa nekim momcima igrao u juniorskoj reprezentaciji. Međutim, mislim da prednost domaćeg terena dosta znači, pa ćemo dati sve od sebe da je iskoristimo – rekao je Uroš Jovanović, reprezentativac i član seniorskog tima Vukova.

Povezana vest:  Hokejaš Dmitrij Učajkin umro od posledica udarca u glavu

Kvoterbek i hvatač Vukova Lazar Bogićević je u poslednjem meču protiv požarevačkih Outlawsa zabeležio čak 5 tačdaunova.

– Ekipa Ratnika se među osam najboljih plasirala iz veoma teške grupe, pa nikako nisu za potcenjivanje. Radi se o ozbiljnom protivniku, ali mi smo spremni i fizički i psihički za ovaj duel. Jako smo trenirali poslednje dve sedmice, a na taj način planiramo da počnemo i završimo utakmicu do kraja. Fer plej mora da bude na prvom mestu, pa neka na stadionu na Adi Cigalniji, pred punim tribinama, pobedi bolji – rekao je Bogićević.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, U nedelju četvrti meč finala - Partizan hoće 20. titulu, Zvezda „majstoricu"

Za Čačane se može reći da su već prošli jednu eliminacionu utakmicu, jer je upravo takva bila njihova poslednja koju su odigrali protiv Kraljevo Royal Crownsa. Odigrali su tri zvanične utakmice u juniorskoj konkurenciji, za razliku od Vukova koji su u grupi Jug A imali samo jedan meč. Uzdaju se u odbranu, koja je jači deo tima.

– Očekuje nas izuzetno težak meč, jer su Vukovi dosta dobra ekipa, što su i pokazali u dosadašnjem delu takmičenja. Radili smo vrlo jako na treninzima i u Beograd idemo po pobedu. Nemamo u planu da završimo sezonu u četvrtfinalu plej ofa, pa ćemo ostaviti srce na terenu kako bismo ostvarili željeni cilj – rekao je defanzivni linijaš Angel Warriorsa Aleksandar Jovković.

Povezana vest:  "Sportom protiv nasilja" u Zrenjaninu

Na reči člana defanzivne linije, nadovezao se i Nikola Kovačević, jedan od trenera tima iz grada na Moravi.

– Ovo je veliki trenutak u karijeri igrača juniorskog tima Angel Warriorsa. Igranje četvrtfinala smatram uspehom, obzirom da je 90 odsto ekipe prvi put ušlo u opremu pre 2 meseca. Sigurno je da možemo bolje. Kao defanzivni koordinator i jedan od trenera ovog tima smatram da su igrači dovoljno spremni za nastavak takmičenja. Nikada ne volim da ponižavam protivnika, moj cilj je da spremim ekipu za utakmicu. Biće veoma teško protiv Vukova. Nadam se dobroj utakmici koja će proći u miru, bez povreda pre svega, a na kraju rezultat će pokazati pobednika utakmice.   Svojim igračima poručujem da igraju svoju igru.

PHOTO: ataimages.rs