U Smederevu odrzan Coca-Cola sportski danODRŽAN „COCA-COLA SPORTSKI DAN“ U SMEDEREVU

Učenici iz Smedereva učestvovali su u „Coca-Cola sportskom danu“, čiji je organizator Coca-Cola Sistem uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i nacionalnih i lokalnih sportskih saveza. Cilj ove manifestacije je promocija zdravog i aktivnog života, kako bi se što više mladih aktivno uključilo u sportske i rekreativne aktivnosti koje su osnovni preduslovi dobrog zdravlja.
Tokom „Coca-Cola sportskog dana“ kroz program „Šta treniraš?“ u Smederevu predstavljeno je 24 kluba. Deca iz smederevskih osnovnih i srednjih škola upoznala su se sa karakteristikama različitih sportova koji su im dostupni u Smederevu, a stručni tim Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta pružio im je savete o zdravoj ishrani i proveravao kondiciju i zdravstveno stanje posetilaca. Tokom ovog sportskog dana organizovan je i „Coca-Cola kup“ – turnir u malom fudbalu, u kojem su svoje umeće pokazali mladi takmičari i takmičarke.
„Velika je stvar što u mnogim gradovima, Coca-Cola sistem zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta organizuje sajmove sporta kao što je ovaj u Smederevu. Ovaj projekat nam je omogućio da dopunimo podatke o postojećim klubovima, broju dece koja treniraju, što je velika stvar za državu i naše Ministarstvo. Na ovaj način, pokušavamo da još više omasovimo sport, i što je najbitnije poboljšamo zdravlje dece koja imaju razne probleme, od krive kičme do ravnih tabana. Očekujemo da u sportskim klubovima bude što više mališana“, izjavio je Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta.
„Coca-Cola je posvećen i osvedočen prijatelj sporta jako dugo, kako globalno tako i u Srbiji. U više od 150 zemalja podržavamo preko 280 programa za promociju fizičke aktivnosti. Lokalno, organizujemo i podržavamo mnogobrojne projekte u ovoj oblasti, a „Coca-Cola sportski dan“ je jedan od njih. Želimo da snagom našeg brenda, koji je čuven, prepoznatljiv i omiljen, podstaknemo ljude da se kreću. U tome nam nesebično pomažu naši partneri, i zajedničkim snagama pokrećemo pozitivne promene u društvu kako bi zajednica u kojoj živimo i poslujemo bila zdravija. Veoma je važno da unesemo male promene u našu rutinu i da uvrstimo šetnju, rekreaciju i sport u našu svakodnevicu. Izuzetno je zadovoljstvo videti ovoliko mladih koji su zainteresovani da se upoznaju sa različitim sportovima, koji danas učestvuju u sportskim aktivnostima i pozivamo ih da nastave da budu aktivni za zdrav život!“, izjavila je Jovana Tufegdžić, predstavnica Coca-Cola Sistema.
Nakon Subotice, Aranđelovca i Obrenovca, Coca-Cola sportski dan u Smederevu je četvrti događaj ove vrste u ovoj godini a ova sportska manifestacija održaće se i u drugim gradovima širom Srbije.
Projekat „Šta treniraš?“ pokrenuo je Coca-Cola Sistem, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i nacionalnih sportskih saveza. Od 2009. godine do sada projekat je uspešno realizovan u gradovima širom Srbije i okupio je oko 19.000 učesnika.
Od prošle godine Coca-Cola sistem sprovodi program „Coca-Cola kup“ čiji je cilj da motiviše decu školskog uzrasta da se aktivnije uključe u rekreativne sportske aktivnosti. Pored dečaka, projekat uključuje i obavezno učešće 35 odsto devojčica kako bi ih zainteresovali za ovaj sport a u projekat je uključena i Specijalna Olimpijada. Prošle godine aktivirane su 63 škole u Srbiji uz učešće od oko 4.000 mališana, devojčica i dečaka. Pokazano je veliko interesovanje za dalje učešće u projektu, posebno kod dece koja su se prvi put susrela sa aktivnim bavljenjem sportom.

Povezana vest:  STONI TENIS, Jevtović poražen od Belgijanca Seva u prvom kolu olimpijskog turnira