Krcko Orascic - Olga Esina i ansamblBalet „KRCKO ОRAŠČIĆ“ u Sava centru 22.decembra

Spektakularna beogradska premijera legendarnog baleta „KRCKO ОRAŠČIĆ“ iz svetske metropole baleta – Sankt Peterburga u velikoj dvorani Sava centra zakazana je za 22. decembar, 20.00H
Produkcijska kuća Agencija S.I.L.B. i Projekat «RUSKA KULTURA U SRBIJI» sa ponosom predstavljaju po prvi put u Beogradu:
u glavnim ulogama VIRTUOZI MARIJINSKOG TEATRA Prvak baleta IGOR KOLB i Prima balerina OLGA ESINA.
Beogradska publika je do sada imala priliku da vidi razne verzije svog omiljenog baleta „Krcko Oraščić“, ali nikada u izvođenju virtuoznih solista i ansambla dva čuvena imperatorska teatra Marijinskog i Mihajlovskog iz Sankt Peterburga, koji su kolevka ruske baletske škole i najreprezentativniji teatri klasičnog baleta u svetu. Marijinski teatar je poklonio svetu velika baletska imena kao što su Ana Pavlova, Vaclav Nižinski, Rudolf Nurejev, Mihail Barišnikov, dok širom sveta blistavu tradiciju legenda svetskog baleta danas nastavljaju zvezde Marijinskog teatra: Uljana Lopatkina, Dijana Višneva, Julija Mahalina, Igor Kolb i Olga Esina, koji ovom izuzetnom prilikom gostuju po prvi put u srpskoj prestonici i to u naslovnim ulogama Krcka Oraščića
Praizvedba baleta „Krcko Oraščić“ izvedena je upravo na sceni Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu, 18. decembra 1892 godine i ubrzo postaje jedan od najpopularnijih u istorji baleta, zbog kojeg je Sankt Peterburg izmeđuostalog dobio status metropole svetskog baleta.
Zahvaljujući prelepoj muzici Čajkovskog, koreografiji, vrhunskom izvođenju, scenografiji i kostimima osećaćete se kao da ste i sami deo ove bajke. Doživećete mnoga iznenađenja i dirljive trenutke sa interesantnim junacima ove priče čiji su snovi i želje skriveni u svima nama. Kako se priča ovog predivnog baleta bude odvijala sve više će vas odvlačiti u taj sebi svojstven čaroban svet, protkan verom u borbu za dobro i snovima o pravoj ljubavi koja pobeđuje.
Da snovi i fantazije Krckovog sveta zažive i u vašim srcima svojim vrhunskim baletskim umećem i ekspresivnom igrom doprineće ansambli Marijinskog i Mihajlovskog teatra iz Sankt Peterburga, ansambl Nacionalnog Baleta Makedonske Opere iz Skoplja, kao i učenici Baletske škole „Lujo Davičo“ iz Beograda.
Koreografija – Marius Petipa i Lev Ivanov, Koreografska postavka Vasilij Vaјnonen, Umetnički direktor projekta Natalia Toriašvili, direktorka DJAGILJEV ART – CENTRA.
Ulaznice možete kupiti na blagajnama Sava Centra i Eventima
Cene ulazanica: 1200, 2200, 2600 i 3300 din.

Povezana vest:  Revolucionarni bestseler Ziga Ziglara „Vidimo se na vrhu“ u prodaji