Panteri - VitezoviAMERIČKI FUDBAL

Završeno četvrtfinale plej ofa Juniorske lige Srbije

 

 

Utakmicama odigranim tokom proteklog vikenda, završeno četvrtfinale Juniorske lige Srbije, koja se igra za prestižni trofej „Veljka Makojevića“. Poznati su i parovi polufinala plej ofa, u kome će u finalu „Severa“ igrati Pančevo Panthers i Klek Knights, dok će se na jugu sastati beogradski Vukovi i kragujevački Wild Boarsi.

Četvrfinale je u potpunosti opravdalo očekivanja, jer su samo Vitezovi iz Kleka bez puno poteškoća uspeli da slave ubedljivo protiv Grofova u Novom Kneževcu (47:0), ali pre svega jer su domaćini bili znatno oslabljeni kratkom klupom uzrokovanom povredama.Deni Varga, lajnbeker pobedničke ekipe takođe je sijao od zadovoljstva:

– Veoma sam zadovoljan igrom celog tima. Pokazali smo ko smo i šta smo, ali ne smemo da dozvolimo sebi da upadnemo u euforiju, već moramo staloženo da dočekamo predstojeće polufinale. Opet ćemo jurišati na pobedu.

Povezana vest:  Kusturica jedini kandidat za predsednika SSS

Možda i najzanimljiviji meč odigran je u Beogradu, gde su Vukovi uspeli da savladaju vrlo tvrdu ekipu Angel Warriorsa iz Čačka (14:8), koja je do samog finiša vodila. Odlučujuće poene postigao je Uroš Jovanović, na pas Arsenija Radenovića oko četiri minuta pre kraja, čime je „čopor“ sa Ade Ciganlije preokrenuo rezultat i stigao do trijumfa. Ovaj meč je privukao najveću pažnju ovog vikenda, oko 600 gledalaca pratilo je duel Vukova i Anđeoskih ratnika.

Vrlo zanimljivo bilo je i u Pančevu, gde su vrbaški Huntersi umalo stigli do možda i najvećeg iznenađenja šampionata. Do eliminacione runde nemilosrdni Panteri su bili nadomak poraza, jer su Lovci vodili do samog finiša (8:7), pre svega zahvaljujući sjajnoj igri odbrane koja je uspela da preseče čak četiri pasa. Ipak, gosti su posustali u samom finišu, pa su se uporni Panteri na kraju, kroz iglene uši sa 10 poena u poslednjoj deonici, provukli i plasirali među četiri najbolje ekipe, a za preokret je zaslužan Darko Živanov, koji je uhvatio pas za tačdaun u samomo finišu:

Povezana vest:  Uzbudljivi vikend za ljubielje zimskih sportova

Wild Boars– Danas smo odigrali veoma tešku utakmicu, uspeli smo da zadržimo pribranost u finišu, čak i kada nam nije išlo. Veoma sam srećan zbog same pobede i prolaska u polufinale, a uhvaćeni tačdaun samo je šlag na torti – rekao je Živanov.

Kragujevački Divlji veprovi nisu imali lak zadatak protiv izuzetno borbene i čvrste ekipe Mladenovac Forestlandersa, ali nisu dozvolili iznenađenje i pored žestokog otpora, pa su slavili rezultatom 21:7. Kako je utakmica odmicala, uspevali su da nametnu svoj ritam igre, dok napadu gostiju nisu dozvolili da poentiraju do samog finiša.

– Odlična odbrana Mladenovčana, predvodjena fenomenalnim lajnbekerom Nemanjom Lazarevićem, kažnjavala je svaku grešku našeg napada i dugo držala svoju ekipu u igri. Za to sto Mladenovcani nisu uspeli ipak da se vrate u igru, zaslužna je naša fenomenalna odbrana, na čelu sa Josipom Filipovićem – rekao je trener ofanzivne linije Divljih veprova Veljko Petrović.

Povezana vest:  Kobajaši pobedio na startu turneje Četiri skakaonice u Oberstdorfu

Meč između Pantera i Vitezova igraće se u Pančevu, na osnovu dogovora dva tima, dok je žreb odlučio da se drugo polufinale između Vukova i Divljih veprova igra u Beogradu.

 

Četvrtfinale plej ofa Juniorske lige Srbije:

Vukovi Beograd – Čačak Ejndžel voriors 14:8 (7:0, 0:8, 0:0, 7:0).

Pančevo Panters – Vrbas Hanters 17:8 (7:0, 0:8, 0:0, 10:0).

Kragujevac Vajld bors – Mladenovac Forestlenders 21:7 (0:0, 7:0, 8:0, 6:7).

Novi Kneževac Grofovi – Klek Knats 0:47 (0:21, 0:20, 0:6, 0:0).

 

Polufinale (30. i 31. oktobar):

Vukovi Beograd – Kragujevac Wild Boars.

Pančevo Panthers – Klek Knights.