mark_veber_2FORMULA 1

 

Red Bul podržava Vebera u borbi za titulu?

 

Rukovodstvo  austrijske ekipe u Formuli 1, Red Bull Racing Teama, sve će svoje kapacitete u poslednjim dvema trkama Svetskog prvenstva usmeriti na Marka Vebera.

Piše tako nemački dnevnik Bild koji je, jednako kao i sama ekipa dosad favorizirao mladog Nemca.

Australijanac, međutim, dve trke pre kraja za vodećim Fernandom Alonsom zaostaje 11, a Fetel daleko većih 25 bodova. Rukovodstvo tima, smatraju analitičari, stoga više ne može da izbegava službenu nominaciju prvog vozača.

Povezana vest:  Tošić pobednik "Nagrade Beograda 2016" u najjačoj klasi

-Red Bul sada mora sve karte da baci na Marka Vebera. Sebastijan se mora tome podrediti i pomoći timskom kolegi da pokuša da osvoji naslov. Vodeći ljudi ekipe moraju da omoguće optimalne uslove  Australijancu – rekao je Ralf Šumaher, zaposlen kao komentator na RTL-u.

Da će po svemu sudeći biti tako, premda službene podele na prvog i drugog vozača Red Bul i dalje nema, najavio je i operativni šef momčadi Kristian Horner.

Povezana vest:  DAKAR RELI, TREĆI BRZINAC JOŠ JE U SEĆANJU GABORA SAGMAJSTERA,

-Razmotrili smo unapred situaciju u kakvoj smo se našli nakon Velike nagrade Koreje. Donećemo najbolju odluku!

-Nedeljnu trku u Yeongamu, 17. od 19 ovosezonskih, pobedio je Fernando Alonso nakon što je uverljivo vodećem Sebastijanu Fetelu otkazao motor. Ranije je iz trke vlastitom greškom ispao Veber. Red Bul je tako trku u koju je krenuo s vozačima u prvom redu završio bez ijednog boda.

Povezana vest:  MOTO GP, VN ČEŠKE, Pedrosa osvojio pol poziciju u Brnu