ice_hockeyNHL

 

Rangersima komšijski dvoboj protiv New Jerseyja

 

Michal Rozsival, Ryan Callahan i Brandon Dubinsky zabeležili su po pogodak i asistenciju u pobedi svojih New York Rangersa u lkomšijskom dvoboju protiv New Jerseyja.

Rangersi su tako u svome Madison Square Gardenu došli do treće uzastopne pobede u američko-kanadskoj hokejaškoj ligi (NHL), a istovremeno su produbili krizu Devilsa kojima je to bio već sedmi poraz u devetoj utakmici sezone.

Ekipi iz Newarka nije pomogao ni povratak Ilje Kovaljčuka koji je veče pre u porazu od Buffala (6:1) ostao na klupi odlukom trenera Johna MacLeana. Nijedan od njih nije hteo da govori o razlozima, ali su u nedelju obojica naglasila da je nesporazum rešen. Kovaljčuk je pogotkom u 15. minuti poslednje trećine smanjio na 2:1, ali je pre toga svojim isključenjem u drugoj trećini olakšao gol Callahanu.

Povezana vest:  „Trofej Beograda 2014" u ritmičkoj gimnastici u nedelju

Nashville je nakon tri uzastopna poraza u produžecima došao i do druge pobede zaredom. Predatorsi su s 4:3 slavili u gostima kod Tampa Baya i došli do pete pobede sezone i vrha Zapadne konferencije. Švedski novjlija Anders Lindback upisao je čak 42 obrane i tako odigrao ključnu ulogu u pobedi gostiju koji su u sve tri trećine uputili manji broj udaraca prema suparničkom golu.

Povezana vest:  SKIJANJE, Marija Riš: Skijaška sezona je postala brutalna

Furiozno odigranom prvom trećinom do pete je pobede ove sezone stigao i Calgary. Flamesi su na svome ledu već u prvoj deonici ogleda sa San Joseom postigli sva četiri pogotka i na kraju pobedili s 4:0. Rene Bourque je bio dvostruki strelac, dok su po jednom sigurni bili veterani Jarome Iginla i Craig Conroy. Miikka Kiprusoff (27 obrana) je ubeležio drugi “shutout” sezone i ukupno 36. u karijeri.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Mikec bolji od svetskog rekorda za zlato u Plzenu

NHL liga, nedelja:

Tampa Bay – Nashville 3:4

NY Rangers – New Jersey 3:1

Calgary – San Jose 4:0