Bijeli Zecevi - DorcolRAGBI 13
Dorćol prvi finalista Kupa Srbije
 
Ragbisti Dorćola prvi su finalisti Kupa Srbije u ragbiju 13. U prvom polufinalu na stadionu FK Krajina u Banja Luci, branilac trofeja je bio bolji od domaćih Bijelih Zečeva sa 48:18 (20:12).
Bivši šampion je opravdao ulogu favorita i posle tri utakmice bez pobede u regularnom toku, uspeo da se plasira u novo finale. Dorćolce je predvodio Dalibor Samardžić koji je postigao četiri eseja. Bio je to četvrti trijumf Dorćola iz isto toliko mećeva protiv rivala iz Republike Srpske koji su samim plasmanom u polufinale pokazali značajan napredak u igri u odnosu na prošle sezone.
Drugi finalista biće poznat nakon sutrašnjega večitog derbija (nedelja 3. maj, 16.00) koji se igra na stadionu Sportskog centra Inge.
Biće to drugi dvoboj ragbista Crvene zvezde i Partizana u ovoj sezoni, posle ligaškog duela na početku sezone. U veoma uzbudljivoj odloženoj utakmici 1. kola Prve lige, crno-beli su iznenadili aktuelnog šampiona, pobedom od 20:18.
Partizan je za sada neporažen u tekućoj sezoni, ostvarivši sve pobede, sa izuzetkom remija u prošlom, 5. kolu protiv Dorćola (26:26). Sa druge strane, prošlogodišnji šampion posle lošeg starta polako ulazi u formu i trenutno je sa osam poena na samo bod zaostatka za najvećim rivalom.
Istovremeno sa polufinalima, ovog vikenda se igraju i utakmice Štita Srbije, utešnog takmičenja u kojem učestvuju poraženi iz četvrtfinala Kupa. Sutra, (nedelja 3. maj, 13.00) Radnički će u Nišu dočekati Soko iz Vranja, dok je ranije Radnički iz Pazove osigurao u plasman Štita protiv Tašmajdan Tajgersa.
Finale i Kupa i Štita Srbije igraće se u duplom programu, a datum će biti naknadno određen
Povezana vest:  Ignjatovićeva startuje u Zemerlingu