VILMOS ZAVARKO 1KUGLANJE, SP RICING

 

Vilmoš Zavarko u četvrtfinalu na SP u Ricingu

 

Srpski kuglaški reprezentativac Vilmoš Zavarko savladao je svetskog šampiona iz Banjaluke 2008.  Nikolaja Lupua (Rumunija) u osmini finala Šampionata sveta u Ricingu sa 4:0 u setovima i 615:596 u čunjevima.

– Pobedio sam i to je najbitnije, rezultat je u ovom meču bio u drugom planu – rekao je Zavarko posle duela sa Lupuom koji je bio hit večeri i napunio je gledalište.

-Nisam zadovoljan ponovo kako sam čistio, dva puta sam imao 43 i 44 čunja što ne sme da mi se dešava. U četvrtom setu, kada je sve već bilo rešeno, na drugoj stazi sam probao da ne ostavljam previše ruku sa kuglom iza sebe i pokazalo se da je to dobro, bilo je i devetki, na 89 u pune očistio sam 63 čunja.

Povezana vest:  Ministarka Marić otvorila renoviranu fiskulturnu salu u Sirči

U prvom setu, bilo je 167:164 za Zavarka. Imao je 105 u pune, Lupu 102, ali je presudila devetka koju je naš mladi as oborio u 19. hicu. U drugom setu bilo je 144:139 Zavarka (imao je 100 u pune), u trećem 152:148 (oborio je 109 u pune). Četvrti set rešio je u svoju korist Zavarko sa 152:145.

U četrfinalu u petak po podne, Zavarko će se u meču za polufinale i medalju (ne igra se za treće mesto) sastati sa Matkom Bulkom iz Hravatske koji je u dramatičnom meču izabcio Atulu Nemeša iz Mađarske 634:625 (2:2). U ostalim susretima igraće Šandor Farkaš (Mađarska) – Huber Lukas (Austrija), Pavel Jiroušek (Češka) – Jan Kotiža (Češka), Lešek Topka (Poljska) – Ivan Čeh (Slovačka). U osmini finala Jan Kotiža je oborio 663 čunja što je najbolji rezultat do sada na šampionatu i sa 3:1 u setovim eliminisao šampiona sveta u kombinaciji iz Banjaluke Mađara Kiša.

Povezana vest:  KUGLANJE, Čestitke i radost zbog uspeha u Klužu, potom dve ostavke na sednici UO KSS

U ženskoj konkurenciji, u četvrtfinalu imamo dve predstavice. Nevenka Joković igraće protiv Luci Veverkove (Češka) a Renata Vilov protiv Željke Orehovec (Hrvatska). U ostalim mečevima sastaće se Ines Maričić (Hrvatska) – Rada Savić (Slovenija), Barbara Fidel (Slovenija) – Dojna Viktorija Baciju (Rumunija).

U petak pre podne počinje disciplina pojedinačno – sprint u obe konkurencije gde  Srbija ima po tri predstavnika. Pošto se najbolji rezultat iz sprinta sabira sa najboljim rezultatom iz pojedinačnog dela – klasik i računa se za medalje u kombinaciji, selektori su odlučili da igraju kuglaši i kuglašice sa do sada najboljim rezultatima. Vilmoš Zavarko će se sastati sa Estoncem Gvidom Piksarom, Arpad Antal sa Miroslavom Jelinekom iz Češke, a Daniel Tepša sa Poljakom Mihaelom Grezijakom. U ženskoj korkurenciji igraće Livia Santo – Marijana Liović (Hrvatska), Nevenka Joković – Emeše Ajnrizer (Mađarska) i Zorica Barać – Danče Gievska (Makedonija).

Povezana vest:  BADMNITON, Kruna juniorske karijere srpskog mladog olimpijca