KUGLANJE2KUGLANJE

 

U subotu i nedelju Kup Srbije za kuglaše i kuglašice

 

 

Prvo kolo Kupa Srbije za kuglaše i kuglašice odigraće se u subotu 6. i nedelju 7. novembra.

U ženskoj konkurenciji na programu je samo jedan meč Putar Niš – Rudar (Kostolac) i on će se igrati na kuglani u Beogradu na Banjici 6. oktobra od 15 časova. Pobednik ovog duela, sa ekipom beogradskog EDB, odlazi u četvrtfinale gde ga čekaju vojvođanski ligaši Pionir, Apatin, Ada kompjuters (Novi Sad), Vojvodina (Bačko Gradište), Radnički (Novi Sad) i Vrbas Dana. Parovi četvrtfinala, koje se igra 20. i 21. novembra, biće određeni žrebom.

Povezana vest:  ŠAH vesti

U muškoj konkurenciji u grupi Srbija – Centar sastaće se Čačak Metalac 2 – Niš put (nedelja u 11,00, kuglana na Banjici) i Partizan – Rudar Kostolac ( nedelja u 11,00, kuglana SPENS u Novom Sadu). Pobednici ova dva meča pridružiće se Metalcu iz Gornjeg Milanovca i Beogradu „Poštanskoj štedionici“  koji su se direktno plasirali u četvrtfinale.

U grupi Srbija – Vojvodina u konkurenciji kuglaša parovi su Radnički Novi Sad – Hajduk Kula (subota u 16,00, kuglana u Senti), Petrovaradin – Senta Visa prom (nedelja u 11,00, kuglana u Kljajićevu), Vrbas Dana – Apatin (nedelja u 11,00, kuglana u Subotici) i Ada kompjuters Novi Sad – Polet Sombor (nedelja u 11,00, kuglana u Vrbasu). Pobednici ovih susreta odlaze u četvrtfinale sa četiri kluba iz grupe Srbija Centar. Parovi će naknadno biti određeni žrebom.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Slovenka Maze pobednica veleslaloma u Kurševelu

Pobednici četvrtfinalnih duela plasiraće se  na fajnal for koji će se odigrati na jednoj kuglani u aprilu. Titule brane u muškoj konkurenciji Metalac iz Gornjeg Milanovca a u ženskoj Pionir iz Subotice.