Logo Lige sampiona CL-LogoKUGLANJE

 

Žreb za Ligu šampiona: Pionir slobodan u prvom kolu. Beograd PŠ sa Segedinom

 

Kuglašice srpskog šampiona subotičkog Pionira, koje su ove godine u Svetskom kupu u Skoplju zauzele treće mesto i plasirale se u Ligu šampiona, biće slobodne u prvom kolu ovog elitnog takmičenja! U drugom kolu, sastaće se sa ekipom Kozare iz Gradiške (BiH) i ukoliko savladaju ovog rivala, plasiraće se na fajnal for 2. i 3.aprila 2011. Subotičanke su 2009. u Koblahu na fajnal foru Lige šampina bile druge, a prošle godine su zazele četvrto mesto na fajnal foru u Apatinu.

Povezana vest:  Fitnes Fest četvrti put u Beogradu, pod pokroviteljstvom brenda Reebok

U muškoj konkurenciji, srpski predstavnik, šampion Beograd „Poštanska štedionica“, koji se plasirao osvajanjem petog mesta u Svetskom kupu u Skoplju, sastaće se sa moćnom ekipom Segedina u kojoj igra srpski reprezentativac Tibor Sel! Prvi meč je 27. novembra u Beogradu na Banjici, revanš je 11. decembra u Segdinu. Ukoliko pregrme ovu prvu, tešku, prepreku, u drugom kolu 29. januara iduće godine sastaće se sa pobednikom meča Zalaegerseg (Mađarska) – Zaprešić (Hrvatska).

Povezana vest:  KUGLANJE, Nova liga puna briga

– Imamo težak put do fajnal fora, ali na muci se poznaju junaci – komentar je trenera Beograda „Poštanske štedionce“ Vojka Pavlovića.- Segedin je ove godine osvojio drugo mesto u Evropa kupu u Splitu, imaju dobar tim ali mislim da nisu nepobedivi. Beograd „Poštanska štedionica“ ima igrače sa iskustvom iz ovog takmičenja i smatram da, ako dobro odigramo na Banjici, imamo velike izglede za prolaz u drugu rundu.

Osvajač Svetskog kupa ove godine, slovački Sport iz Podbrezove, za koga igraju srpski reprezentativci, dvostruki šamion sveta Vilmoš Zavarko i kapiten srpske reprezentacije, šampiona sveta, Jovan Ćalić, sastaće se u prvom kolu sa skopskim Makpetrolom. Prvi meč je u Podbrezovoj. Ostali parovi prvog kola: Rot Vajs (Nemačka – pobednik LŠ 2010.) – Jihlava (Češka), Zadar – Rasing Strazbur, Zalaegerseg – Zaprešić, Viktorija Bamberg – Fojt Sent Pelten (Austrija), Novska (Hrvatska) – Nojmarkt (Italija), Konstruktor Maribor – Borac Integral Banjaluka.

Povezana vest:  Nacionalna priznanja Lukovskom i Višackom