nhl_logoNHL

 

Vašington skinuo Filadelfiju s vrha, aktualni prvak doživeo šesti poraz

 

Hokejaši Vašington Kapitalsa u svojoj su dvorani pobedili Filadelfija Flajerse 3:2 golom Majka Grina u 29. sekundi produžetka i „skinuli“ ih s vrha tabele Istočne konferencije.

Bio je to četvrti pogodak sezone za najboljeg napadača među odbrambenim igračima u NHL ligi. Sjajni švedski centar Niklas Bakstrom dva je puta asistirao saigračima za pogotke.

Filadelfija je pre gostovanja kod Kapitalsa imala šest pobeda u nizu. Sedam puta zaredom njeni igrači nisu slavili od januara 2002. godine.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srbija juniorski šampion sveta

Sedmi su puta zaredom zato slavili St. Luis Bluzsi, trenutno najbolja ekipa Zapadne konferencije. U Medison Skuer Gardenu pobedili su njujorške Randžerse 2:0 pogocima Aleksandera Stina. Svih 27 udaraca domaćih hokejaša zaustavio je drugi golman St. Luisa Taj Konklin. Prvi, sjajni Slovak Jaroslav Halak, bio je na poštedi.

St. Luis je inače prvi put završio odnos protiv Rendžersa bez primljenog gola u 129. međusobnoj utakmici dva kluba. Bluzsi su dve pobede daleko ličnog rekorda iz 2002. godine, kada su nanizali devet vezanih pobeda. U proteklih sedam Halak i Konklin primili su svega šest golova, od čega je Halak tri puta završavao meč netaknute mreže, a Konklin jednom.

Povezana vest:  TRIATLON, Švajcarkinja Nikola Špirig pobedila u foto finišu

Aktualni šampioni, Čikago Blekhuksi, izgubili su i šestu utakmicu sezone na domaćem ledu. Bolji su bili Edmonton Ojlersi pobedivši 2:1.

Finski veterani odveli su do pobede Anahajm Dukse protiv gostiju iz Nešvila. Bilo je 5:4 za kalifornijski sistem. Sako Koivu (36) dao je dva gola, a Timu Selane (40) upisao gol i asistenciju.

Povezana vest:  Srpski seniori u na EP u Osijeku u punom sastavu

 

 

NHL liga, nedelja:

 

Washington – Philadelphia 3:2, produžetak

NY Rangers – St. Louis 0:2

Chicago – Edmonton 1:2

Anaheim – Nashville 5:4