maria-rieschSKIJANJE

 

Marija Riš: Skijaška sezona je postala brutalna

 

Najbolja svetska skijašica, uskoro 26-godišnja Nemica Marija Riš, izjavila je da pretrpani raspored trka u Svetskom kupu nije ljudski.

-Ukoliko se pokušavate takmičiti u svim disciplinama, skijaška sezona jednostavno vam ispadne prezahtevna – izjavila je za Sport Bild dvostruka zlatna olimpijka iz Vankuvera ove godine.

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Asada vodi ispred Vagner

-Ovako gust raspored brutalan je za skijaše i skijašice, što se oseti pogotovo na kraju sezone. Tokom ove sezone svemu treba pridodati još šest takmičenja na Svetskom prvenstvu u Garmiš-Partenkirhenu. Teret je golem, stalno smo na putu i na stazi. Tera nas se do krajnjih granica. Rizik za povrede neprestano raste uz toliko mnogo trka i uz toliku dugotrajnu sezonu – konstatovala je Riš, vlasnica dvaju Malih kristalnih globusa u slalomu, jednog u superveleslalomu, uoči subotnjega slalomskog nastupa u finskom Leviju.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Lejk Luis: Otkazan prvi trening spusta

Poduprla je pritom ideju da se suzi tronedeljna pauza između otvaranja sezone i Zeldenu i Levija, te napuni drugim trkama, što bi dovelo do znatno ranijeg završetka sezone.

-Mislim da je to odlična ideja koja bi nam uveliko pomogla pri regeneraciji između dveju sezona.