Hokej 042HO­KEJ NA LE­DU

DRU­GI PO­RAZ SR­BI­JE NA ČE­LENDŽ KU­PU U RU­MU­NI­JI

Ma­lo je­dan Ste­fan Ilić

 

Se­ni­or­ska re­pre­zen­ta­ci­ja Sr­bi­je pretrpela je i dru­gi po­raz na Če­lendž ku­pu u ru­mun­skom  Bra­šo­vu. Po­sle poraza od do­ma­ćeg tima, na­še naj­bo­lje ho­ke­ja­še po­be­di­la je Špa­ni­ja – 6:4 (0:1, 3:1, 3:2).

Kao i u pr­vom me­ču, ho­ke­ja­ši Srbije su do­bro po­če­li. Sre­di­nom pr­ve tre­ći­ne, u si­tu­a­ci­ji sa ho­ke­ja­šem vi­še Ste­fan Ilić po­sti­gao je vo­de­ći gol, po­sle do­bre asi­sten­ci­je Sr­đa­na Ri­sti­ća. Tim re­zul­ta­tom oti­šlo se i na pr­vi od­mor.

Povezana vest:  GIMNASTIKA SP, Japan želi da SP u gimnastici ostane u toj zemlji

Na star­tu dru­gog pe­ri­o­da Adri­an Be­tran do­no­si iz­jed­na­če­nje Špan­ci­ma, a on­da uče­stvu­je i u ak­ci­ji kod dru­gog ko­la – eg­ze­ku­tor Ale­han­dro Pe­draz. Ni­je to po­re­me­ti­lo na­še ho­ke­ja­še, i po­sle dva mi­nu­ta po­no­vo ko­ri­ste broj­ča­nu pred­nost na le­du. Dru­gi put je stre­lac Ilić, sa­da po­sle do­da­va­nja Mar­ka Mi­lo­va­no­vi­ća. Bu­kval­no u po­sled­njoj se­kun­di dru­ge tre­ći­ne Edu­ar­do Paz je ka­znio no­vu neo­pre­znost u od­bra­ni Sr­bi­je, pa je Špa­ni­ja u po­sled­nju tre­ći­nu ušla sa pred­no­šću 3:2.

Povezana vest:  NHL, Osmi uzastopni poraz Vašingtona

Svo­jim tre­ćim go­lom, Ste­fan Ilić je vra­tio na­du na­šoj re­pre­zen­ta­ci­ji da mo­že do po­zi­tiv­nog re­zul­ta­ta. Ne­du­go za­tim, De­si­de­rio Pa­rez po­no­vo do­vo­di Špan­ce u vođ­stvo, a on­da se u li­stu stre­la­ca upi­sao i Bo­ris Ga­brić. Is­po­sta­vi­lo se da je to bi­lo sve od srp­skih ho­ke­ja­ša, po­što su Pa­rez (svo­jim dru­gim go­lom) i Mu­noz obez­be­di­li Špan­ci­ma pr­vu po­be­du na tur­ni­ru.

Povezana vest:  Ojačati softbol u Beogradu

Sr­bi­ja da­nas (15,30) igra pro­tiv Hr­vat­ske.