Klupsko2010 (3)SKVOŠ

 

SquashLand po peti put klupski šampion Srbije

 

Klupsko državno prvenstvo održano je proteklog vikenda u beogradskom SquashLand-u. Učestvovale su četiri ekipe, tri iz Beograda (SquashLand, Sava i Dunav) i Adut iz Novog Sada. Igralo se po sistemu svako sa svakim i bilo je neizvesno i zanimljivo. Ukupni pobednik, po peti put za redom, SquashLand zabeležio je sve pobede. Najbolji senior u ekipi, reprezentativac Srbije Marko Matanović zabeležio je sve pobede, a to je učinila i Jelena Dutina, najbolja dama. Drugi senior Vladislav Farkaš i junior Nikola Filipović doživeli su po poraz, ali to nije značajno uticalo na osvajanje trofeja.

Povezana vest:  KUGLANJE, Ernješiju dva zlata i svetski rekord, Kovačiću dva srebra na SP

Drugo mesto osvojila je ekipa Sava, koja je igrala u sastavu, Vukašin Petrović, Aleksandar Matanović, Anja Trifunović i Dušan Šikman. Za drugo mesto odlučio je susret sa novosadskim Adutom, za koji su nastupili Branimir Carić, Vuk Brcanski, Gordana Mandić i Nikola Bogojević. U meču odluke Vukašin Petrović je savladao Branimira Carića.

 

Ističemo: prvo učešće juniorke Katarine Jeremić na seniorskim turnirima, po običaju sjajne igre juniora iz Novog Sada Nikole Bogojevića, koji je veoma lako zabeležio sve pobede, „comeback“ mladog Brcanskog posle vođstva Škrbića od 2/0, veliki napredak Vukašina Petrovića, koji ponovo pokazuje dobre igre, ali najviše od svih sjajan rezultat Aleksandra Matanovića koji galopira ka vrhu srpskog squash-a, on je, u sjajnom meču visokog tempa, pobedio Vladislava Farkaša.

Povezana vest:  Treće zlato u nizu: Arunovićeva i Mikec najbolji miks par pištoljem na SK u Čangvonu

 

Ukupan poredak:

 

1. SQUASHLAND – Beograd

(Marko Matanović, Vladislav Farkaš, Jelena Dutina, Nikola Filipović)

 

2. SAVA – Beograd

(Vukašin Petrović, Aleksandar Matanović, Anja Trifunović, Dušan Šikman)

 

3. ADUT – Novi Sad

(Branimir Carić, Vuk Brcanski, Gordana Mandić, Nikola Bogojević)

 

4. DUNAV – Beograd

(Lars Kopmann, Dejan Škrbić, Katarina Jeremić, Aleksandar Šofranac)

Povezana vest:  Lider zelenih napustila Komitet za kandidaturu Minhena