METALAC GORNJI MILANOVAC BRANI TITULU U KUPUKUGLANJE

 

Za vikend četvrtfinale Kup Srbije i prvi deo juniorskog Šampionata Srbije

 

Bogat vikend na kuglaškim Stazama u Srbiji. Odgraće se četvrtfinale ekipnog Kupa Srbije, kao i kvalifikacioni turniri pojedinačnih juniorskih Šampionata Srbije.

U Kupu Srbije za kuglaše sastaće se Senta Visa prom – Beograd „Poštanska štedionica“ (kuglana u Vrbasu) i Metalac (Gornji Milanovac) – Partizan (kuglana Spens u Novom Sadu). U preostala dva susreta igraće Niš put – Vrbas Dana (kuglana na Banjici u Beogradu) i Polet (Sombor) – Hajduk (Kula) na kuglani u Kljajićevu. Svi mečevi igraće se u nedelju 21. novembra od 11 časova.

Povezana vest:  Arunovićeva i Mikec najbolji strelci Srbije u 2017.

U ženskoj konkurenciji, sve utakmice odigraće se u subotu 20. novembra, a parovi su: Apatin – Vrbas Dana (kuglana u Subotici od 16 časova), Pionir (Subotica) – EDB Beograd (kuglana Spens u Novom Sadu od 16 časova), Ada kompjuters (Novi Sad) – Vojvodina (Bačko Gradište) na kuglani u Banji Junaković od 16 časova i Putar Niš – Radnički (Novi Sad) na  kuglani na Banjici od 11 časova.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, BOB, SAD OSVOJILE ZLATO, SRPSKI TIM OSTVARIO PRVI PLASMAN U ISTORIJI U BOBU

Pobednici četvrtfinalnih mečeva plasiraće se na fajnal for  koji će se odigrati naproleće iduće godine.

Juniori i juniorke počinju borbe za pojedinačne titule. Domaćin omladincima je kuglana Sportskog fonda Cepter na Banjici u Beogradu i igraće se i u subotu i u nedelju. Osam najboljih sa ovog turnira plasiraće se za pojedinačno finale 18. decembra na kuglani u Banji Junaković. Na osnovu rezultata iz ova dva „bacanja“ odrediće se i osvajači medalja u kombinaciji.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Počinju kvalifikacije za Evropsko juniorsko prvenstvo

Omladinke ćese okupiti na stazama u Vrbasu u nedelju 21. novembra. I ovde će osam najboljih steći pravo da igraju u pojedinačnom finalu 18. decembra u Banji Junaković, koje će se računati i za medalje u kombinaciji.

Prošle godine pojedinačne titule su osvojili Isidora Šibul (u dresu SPC Vojvodine) i Aleksandar Milinković (Niš put) dok su u kombinaciji slavili Maja Đukić (Radnički Novi Sad) i Radovan Vlajkov (Banat, Zrenjanin).