Olympic_ringsLider zelenih napustila Komitet za kandidaturu Minhena

 

Lider nemačke Stranke zelenih Klaudija Rot napustila je danas Komitet za kanditaturu Minhena za organizaciju zimskih Olimpijskih igara 2018. godine, pošto su partijski organi ocenili kao neprihvatljive izmene urbanističkog plana.

Rot je obavlljala kopredsedničku funkciju u Komiteu za kandidaturu najvećeg grada Bavarske, a svoju ostavku obrazložila je odstupanjem od njenog zahteva da eventualna organizacija najvećeg sportskog događaja bude „što je više moguće u skladu sa ekološkim zahtevima“.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAAF, U subotu finale Superlige u američkom fudbalu

Izvršni direktor Komiteta Bernard Švank ocenio je da „zeleni“ na jučerašnjem redovnom partijskom sastanku „nisu sasvim odbili“ predložene promene urbanističkog plana Minhena koje će se „sasvim sigurno sprovesti u delo“ u slučaju da Nemci dobiju organizaciju Igara.

Ministar inostranih poslova Nemačke Gvido Vestervele kritikovao je odluku „zelenih“, istakavši da on i dalje podržava kandidaturu Minhena.

Povezana vest:  RAGBI 13, Dorćol preko Zvezde do novog Kupa

-Pre četiri godine uspešno smo organizovali Svetsko prvenstvo u fudbalu i nacija je mogla da vidi koliko je to značilo za naš međunarodni ugled, ne samo u sportskim okvirima – rekao je Vestervele.

Osim Minhena, za organizaciju zimskih Olimpijskih igara 2018. godine kandidovali su se francuski grad Ansi i južnokorejski Pjongčang.

 

 

 

Povezana vest:  "SPORTOM PROTIV NASILJA" u Novim Banovcima