nhl_logoNHL LIGA

 

Kovalev stigao hiljaditog gola u karijeri

 

Rus Aleksej Kovalev je stigao do brojke od 1000 poena u NHL karijeri, u domaćoj poedi svoje Otave protiv Los Anđelesa s 3:2.



Kovalev je taj rekord ostvario nakon tačno 10 minuta igre, kada je dao gol za 1:0 s igračem više. U trećem periodu je upisao i asistenciju prilikom pogotka Jasona Speze za konačnih 3:2.



Kovalev (37 godina) je postao 76. igrač u istoriji NHL lige s barem 1000 ostvarenih poena, a treći Rus, nakon Sergeja Fedorova i Aleksandra Mogilnija. Kingsima, za koje je jedan gol dao Slovenac Anže Kopitar, je ovo bio četvrti poraz u zadnjih pet utakmica. Kopitaru je to bio sedmi gol sezone.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kovačić i Vlajkov u Beogradu, Trošić u Metalcu, Antić u Zvezdi

Rajn Smit, koji je drugi drugi gol za Kingse, ugurao je tri sekunde pre kraja meča pločicu u mrežu domaćina, ali su sudije poništili pogodak zbog visoko podignute palice. Takva je odluka ostala na snazi nakon što su sudije čak 7 minuta pregledavali video-snimak, pa su gosti ostali bez produžetka i barem jednog boda.



Inače, u osam odigranih utakmica u ponedeljak, gosti su upisali samo jednu pobedu. Uspešni su bili Pitsburg Pinguinsi, koji su slavili kod Floride s 3-2. Sidni Krozi je upisao gol i asistenciju, čime je produžio najbolji niz utakmica u karijeri s ostvarenim barem jednim poenom na devet ogleda. Krozbi je imao barem dva poena u devet od zadnjih 11 utakmica!

Steven Stamkos, vodeći strelac lige (20) i vodeći po broju poena (35, jednako kao i Krozbi), bio je strelac jednog od tri gola koje su igrači Tampa Bej dala u drugoj trećini u domaćoj pobedi nad Bostonom 3:1.Stamkos je upisao barem jedan poen u 18 od 21 utakmice.



Povezana vest:  KUGLANJE, Srbija startovala maksimalnom pobedom na SP

U sjajnoj formi je i 26-godišnji napadač Kolumbusa Rik Neš, koji je u domaćoj pobedi svoje ekipe protiv Nešvila poentirao za konačnih 2-0, te upisao poen u devetoj uzastopnoj utakmici, čime je izjednačio klupski rekord svih vremena. Kolumbusu je to bila četvrta uzastopna pobeda.



U očiglednoj krizi je ekipa Vašingtona, koja je na gostovanju kod Nju Džersija izgubila s 5:0. Bila je to treći uzastopni poraz Kapitalsa, a u te tri utakmice su primili čak 14 golova!

Filadefija je kod kuće tukla Montreal s 3:0, iako su gosti nakon prvog perioda vodili s 2:0. Sada Flajersi imaju 30 bodova, baš kao i Vašington na vrhu Istoka. Rendžersi su u Nju Jorku tukli Kalgari s 2:1. Gostima nije pomogao pogodak kapetana Džaromea Iginle, šesti u zadnje tri utakmice i 450. u karijeri.



Povezana vest:  KROS KANTRI, Norvežanka Bjorgen dominirala na 30 kilometara

Toronto je pred svojim navijačima pobedio Dalas s 2:1 uz dva pogotka Nikolaja Kulemina.


 

NHL liga, ponedeljak:



Columbus – Nashville 2:0



New Jersey – Washington 5:0



New York Rangers – Calgary 2:1



Philadelphia – Montreal 3:2



Toronto – Dallas 4:1



Ottawa – Los Angeles 3:2



Tampa Bay – Boston 3:1



Florida – Pittsburgh 2:3