Michael-Schumacher-Mercedes-GPFORMULA 1

 

Fitipaldi: Šumaher će sledeće godine konkurisati za titulu

 

Emerson Fitipaldi, bivši dvostruki svetski prvak u urkama Formule 1, za razliku od mnogih koji Mihaelu Šumaheru prebacuju povratak na stazu, smatra da najtrofejniji F1 vozač svih vremena još uvek može itekako da bude konkurentan.

Sedam puta osvajao je svetsko F1 prvenstvo Mihael Šumaher pre nego što se krajem 2006. otišao u penziju iz koje se vratio ove godine. Nije bio uspešan, osvojio je deveto mesto ukupnog poretka sa 72 boda. Poređenje radi, prvak je postao Red Bulov Sebastijan Vettel s 256 bodova.

Povezana vest:  Sebastian Ogier slavio i u poslednjoj trci sezone

-Nedavno sam ručao s Rosom Braunom. Mislim da će novi bolid više odgovarati Mihaelovoj vožnji i energičnim kočenjima u krivinama. Znaće Šumaher i kako sebi da prilagodi nove gume što, uz bolje balansirani bolid i njegovu neverovatnu veru u usjeh, stavlja Mihaela u krug kandidata za naslov prvaka. Ima sposobnosti koje je imao i ranije, a svaki kilometar u trkačem automobilu znači i „školovanje“. Uspeće sledeće godine – kaže Fitipaldi, najbolji u takmičenjima 1972. i 1974. godine, koji je putem medija poslao savet i aktuelnom prvaku Fetelu.

Povezana vest:  Vesniću dve pobede u Mađarskoj

-Pritisak za ponavljanjem ove godine biće velik, a to može da bude destruktivno. Ja sam prvi put shvatio da sam prvak onog trenutka kada sam to pročitao u novinama. Verujem da je i kod njega situacija slična. Njegov problem je taj što prvi naslov ništa ne može da zameni. To i činjenica da je, po mojem mišljenju, Fernando Alonso najkompletniji vozač.

Povezana vest:  750.000 porudžbina: Aktuelna Opel Corsa nastavlja uspešnu priču