BalkanCup_2010SKVOŠ

 

Stoil Zhilev i Jelena Dutina osvojili Balkan Cup 2010

 

Serija Grand Prix 2010, sastoji se od tri turnira, upravo završenog Balkan kupa, SquashTower Open-a (CRO) i Konex Opena (SLO). Tri prvoplasirana igrača u ukupnom plasmanu osvojiće nagrade.

Na ovogodišnjem Balkan kupu učestvovalo je, neuobičajeno, manji broj igrača. Od kada SquashLand organizuje ovaj turnir on je sjajno posećen, ove godine virus gripa je udaljio, pre svega, domaće igrače. Igrači iz inostranstva ipak su nastavili tradiciju i u velikom broju nastupili na Balkan kupu 2010.

Povezana vest:  KRIKET, Održan prvi Kup balkanskih gradova

Stoil Zhilev iz Bugarske postavljen je za prvog nosioca turnira, on je taj epitet i opravdao. Uprkos, takođe, virusu, on je savladao sve protivnike i osvojio još jedan trofej u Srbiji. U polufinalu je savladao nekadašnjeg reprezentativca Srbije Gorana Milićevića rezultatom 3/1. U drugom polufinalu igrali su Vedran Švonja iz Hrvatske, nosilac broj dva, i treći nosilac, domaći igrač Vukašin Petrović. Iako to rezultat ne govori, viđena je velika borba, ali Švonja je sa 3/0 otišao u finale. U finalu je Zhilev pokazao da je još uvek po kvalitetu malo iznad zagrepčanina. Švonja nije mogao više od osvajanja jednog seta. U meču za treće mesto vellika borba za treće mesto rang liste Squash Asocijacije Srbije, Vukašin Petrović protiv Gorana Milićevića. Vukašin je pokazao da je u poslednjih mesec dana u izvanrednoj formi i ovaj meč je dobio konstantnom igrom. Milićević je pokušao iskusnijom igrom, stalženošću i preciznim udarcima, ali Petrović je velikom borbom držao visok tempo i na kraju pobedio sa 3/1.

Povezana vest:  Hokejaši Srbije pobedili repezentaciju Izraela

Moramo da napomenemo da su igrači iz Hrvatske osvojili sva mesta od 5-8, i tako najavili veliku borbu za naredni turnir u seriji, SquashTower Open koji se igra 26.02.2011. u Zagrebu.

Na ženskom turniru Balkan Cup 2010 koji se još uvek ne boduje u Grand Prix seriji, bilo je pet učesnica. Jelena Dutina iz Srbije i četiri gošće iz Bugarske. Ovga puta Jelena je bila nemilosrdni domaćin i sve svoje protivnice je savladala uz izgubljen samo jedan set i to od najslabije takmičarke. Drugo mesto osvojla je Deny Kirilova, a treće Tedy Devedjieva, obe iz Bugarske.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Maze osvojila zlato u superveleslalomu