ice_hockeyNHL LIGA

Islandersi upisali 14. uzastopni poraz!

 

 

NHL je u sredu ponudio čak trinaest mečeva. New York Islanders izgubili su kao domaćin od Columbusa s 4:3 u produžetku, što im je 14. uzastopni poraz.

Ovako dugački niz bez pobede je ekipa iz New Yorka poslednji puta imala od 13. februara do 15. marta 1990. godine. S druge strane, Columbus je ostvario petu uzastopnu pobedu, što je najbolji niz Blue Jacketsa još od decembra 2006. godine. U produžetku je gol za Columbus postigao 21-godišnji Čeh Jakub Voraček.

Columbus je ovom pobedom dostigao vodeći Detroit na Zapadu, obe ekipe imaju po 28 bodova. Red Wingsi su u sredu izgubili kod Atlante s 5:1.

Uspešne su bile dve trenutno najuspešnije ekipe u NHL ligi, obe u Istočnoj konferenciji, Washington i Philadephia, i jedni i drugi sa po 32 boda.

Washington Capitalsi su u gostima savladali Carolinu s 3:2, čime su prekinuli svoj niz od tri uzastopna poraza, te potpisali Carolinin isti takav učinak. Aleksandr Ovečkin je ostvario tri asistencije, ali nije dao gol već petu utakmicu zaredom. To mu je najduži niz utakmica bez postignutog gola. Protiv Hurricanesa, pak, nije bio strelac već osam uzastopnih utakmica, što mu je najduža apstinencija protiv bilo kojeg sastava u NHL ligi.

Povezana vest:  Potraga za dvoje nestalih takmičara

Capitalsi su poveli 2-0 uz dva pogotka 23-godišnjeg Šveđanina Nicklasa Bäckströma, no, Carolina se u trećem periodu vratila i poravnala na 2:2. Ipak, Brooks Laich postigao je gol s igračem više za pobedu Capitalsa.

Philadelphia je, pak, slavila kod Minnesote sa 6:1. Flyersi, najefikasniji sastav lige, su tako debelo premašili svoj prosek od 3.5 golova po utakmici. U zadnjih osam utakmica postigli su 39 golova. Ovo im je bila treća uzastopna pobeda, te 12. u zadnjih 15 utakmica.

Četvrtu uzastopnu pobedu upisao je Pittsburgh, savladavši u gostima Buffalo s 1:0 pogotkom Pascala Dupuisa u prvoj trećini. U zadnjih sedam nastupa su Penguinsi osvojili 13 od mogućih 14 bodova.

Do sedme pobede sezone stigli su New Jersey Devilsi, koji su kao domaćini nakon raspucavanja penala pobedili Calgary s 2-1. Rus Ilja Kovaljčuk, koji nije uputio ni jedan udarac u osnovnom delu utakmice, bio je jedini uspešan u raspucavanju penala. Devili su prvi puta ove sezone ostvarili dve uzastopne pobede.

Povezana vest:  Telekom Srbija organizovao sportski dan u Kraljevu

Steven Stamkos upisao je pogodak i dve asistencije u domaćoj pobedi Tampa Baya protiv New York Rangersa 5:3. Stamkos je vodeći po broju bodova ove sezone u ligi (38 u 22 utakmice), kao i vodeći strelac takmičenja s 21 pogotkom. Samo u tri utakmice sezone nije upisao ni jedan poen. Tampa Bay je tako ostvarila petu uzastopnu pobedu.

Boston Bruinsi su slavili u gostima kod Floride s 3:1. Sva tri gola su Bruinsi dali u trećoj trećini, a dvostruki strelac bio je Mark Recchi, koji je postao 13. igrač u NHL istoriji koji je ostvario 1.500 poena u karijeri.

Los Angeles Kingsi, koji su sezonu započeli s 12 pobeda i tri poraza, pretrpeli su i peti poraz u zadnjih šest utakmica. Izgubili su kod Montreala s 4:1.

Povezana vest:  Uskoro sportska saradnja Srbije i Kube

San Jose Sharksi su kao domaćini pobedili aktuelne NHL šampione, Chicago Blackhawkse s 5:2. Antti Niemi, 27-godišnji golman domaćina, prošle sezone je postao prvi finski golman koji je osvojio Stanley Cup, i to kao golman Chicaga. U prvoj utakmici protiv donedavnih saigrača je s 30 odbrana pripomogao San Joseu da prekine niz od tri uzastopna poraza. Patrick Marleau bio je dvostruki strelac. Bila je to delimična osveta San Josea za poraz od Chicaga pre šest meseci u doigravanju u finalu Zapadne konferencije.

 

NHL liga, sreda:

 

New York Islanders – Columbus 3:4 (produžetak)

Atlanta – Detroit 5:1

Buffalo – Pittsburgh 0:1

Carolina – Washington 2:3

Montreal – Los Angeles 4:1

Tampa Bay – New York Rangers  5:3

Florida – Boston 1:3

Ottawa – Dallas 1:2

New Jersey – Calgary 2:1 (penali)

Minnesota – Philadelphia 1:6

Nashville – St. Louis 1:2 (penali)

Vancouver – Colorado 4:2

San Jose – Chicago 5-2