logo_JSD_PartizanPartizan nagradio olimpijce iz Rima

 

Sportsko društvo Partizan nagradilo je danas priznanjima sve srpske olimpijce koji su na Igrama u Rimu 1960. godine reprezentovali Jugoslaviju, a osvajačima medalja urcučeni su srebrnjaci.

Olimpijski tim Jugoslavije osvojio je pre 50 godina na Igrama u „večnom gradu“ dve medalje, a doprinos sportista iz Partizanove familije u pohodu na oba odličja bio je nemerljiv.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd, Partizan i Srem žele Ligu šampiona

Rvač Branislav Martinović je u kategoriji do 67 kilograma osvojio srebrnu medalju dok se fudbalska reprezentacija Jugoslavije jedini put u istoriji popela na olimpijski tron. U sastavu „plavih“ bila su četvorica igrača Partizana – Milan Galić, Milutin Šoškić, Fahrudin Jusufi i Velimir Sombolac.

Nekadašnji reprezentativac u vaterpolu i plivanju Đorđe Perišić istakao je da je trenutak u kome se obeležava pola veka od Olimpijskih igara u Rimu „prepun sete, ali i zahvalnosti i ponosa na odlične rezultate“.

Povezana vest:  Šest srpskih nada na Svetskom juniorskom kupu

On je iskoristio priliku da čestita fudbalerima Partizana sinoćni uspeh i plasman u Ligu šampiona ocenivši da se „pravi klub našao na pravom mestu“.

-Želeo bih da izabranicima Aleksandra Stanojevića čestitam na svemu što su do sada postigli i da im poželim da i u sledećoj fazi takmičenja budu uspešni – rekao je Perišić i poručio da dobre rezultate narednog meseca očekuje i od košarkaša na šampionatu sveta u Turskoj i vaterpolista na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

Povezana vest:  HK Beograd u borbi protiv raka dojke