milos teodosic srb rusKošarkaši spremni za SP, ali strahuju od odluke FIBA

 

Košarkaški reprezentativci Srbije spremno dočekuju Svetsko prvenstvo u Turskoj, ali sa strahom od kazni Svetske košarkaške fedracije (FIBA) za saigrače, koji su učestvovali u incidentima na utakmici u Atini.

-Imali smo dobre pripreme, ali nas je incident u Atini malo izbacio iz ritma i razmišljanja o utakmicama. Mislim da smo na pravom putu i verujem da nas kazna o kojoj svi pričaju neće mnogo omesti da se spremimo i u punom sastavu dočekamo početak prvenstva“, rekao je danas reprezentativac Milenko Tepić novinarima u Beogradu.

-U Turskoj ćemo igrati kao na pripremama, na svakoj utakmici ćemo dati sve od sebe. Verujem da možemo da se plasiramo u osminu finala, a tako i da izbegnemo Ameriku. Posle toga se ulazi u fazu gde jedna utakmica određuje plasman. Ovaj tim ima kvalitet da igra utakmice na visokom nivou – dodao je košarkaš Panatinaikosa.

Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati i tabele trećeg kola Evrolige

Reprezentativac Srbije Miloš Teodosić rekao je da ne razmišlja o medalji, već samo o prvoj utakmici na turniru, protiv Angole.

-Ne treba da razmišljamo o plasmanu i medalji, već da idemo korak po korak, kao na EP u Poljskoj prošle godine. Išli smo od utakmice do utakmice i davali sve od sebe na terenu. Argentina je, po imenima, favorit u našoj grupi, ali najviše se pribojavam utakmice protiv Angole, koja je prva, to je za nas najvažniji meč – rekao je plejmejker Srbije.

Povezana vest:  Partizan uputio žalbu zbog kažnjavanja Vujoševića

Teodosić je dodao da se na pripremama radilo dobro kao i prethodne godine i da se nada da će ekipa imati uspeha kao na turniru u Poljskoj.

-Individualno smo napredovali i za nijansu smo iskusniji od prošlog turnira u Poljskoj. Ništa bitno se nije promenilo u radu, treću godinu treniramo sa Ivkovićem. Radilo se pođednako dobro kao prošle godine, nadma se da ćemo imati sreće i uspeha kao u Poljskoj – rekao je Teodosić.

Centar reprezentacije Srbije Kosta Perović rekao je da je zadovoljan pripremama, ali da se nada da kazna FIBA neće poremetiti atmosferu u ekipi.

-Dobro smo se pripremili, dobra je atmosfera. Nadam se da će sve biti u redu, samo da nas odluke FIBA ne poremete i da kazne neće biti drastične. Svaki igrač je dragocen za našu reprezentaciju, pogotovo kada se radi o najboljim igračima i kapitenu. Nadam se najboljem – rekao je on.

Povezana vest:  Radonjić: Bitna pobeda, držali smo sve u svojim rukama

-Radili smo dva meseca, učestvovali na turnirima i igrali utakmice sa protivnicima sa drugih kontinenata, pošto je to razlika između SP i EP. Ekipe sa drugih kontinenata gaje drugu vrstu košarke, donekle smo se upoznali sa tim – dodao je košarkaš Barselone.

Na Svetskom prvenstvu u Turskoj, od 28. avgusta do 12. Septembra reprezentacija Srbije će igrati u Grupi A sa selekcijama Angole, Argentine, Australije, Nemačke i Jordana.