radonjic czv - ALBA008Radonjić: PAO iskoristio naše greške
 
Koliko malo je nedostajalo da Crvena zvezda Telekom u Atini napravi senzaciju i savlada favorizovani Panatinaikos. Hrabrom i veoma požrtvovanom Zvezda je uspela da nadoknadi 22 poena zaostatka iz prvog poluvremena, fantastičnom odbranom i velikom borbenošću napravi potpuni preokret i povede sa pet poena prednosti (65:60). Međutim, u finišu je nedostajalo i malo sreće pošto je Markus Vilijams promašio šut za produžetak. Ipak, pred nastavak sezone i borbu za prvi trofej u sezoni koja uskoro sledi hrabri način na koji se Zvezda suprotstavila šestostrukom Evropskom prvaku i aktuelnom šampionu Grčke. Sve to još više dobija na značaju ako se zna da su crveno-beli, na tradicionalno neugodnom gostovanju u dvorani OAKA, bili silno oslabljeni neigranjem Stefana Jovića i Nemanje Dangubića:
– Panatinaikos je uspeo da pogodi neke odlučujuće šuteve u finišu meča što im je omogućilo pobedu – sumira utiske iz Atine Čarls Dženkins i dodaje:
– Znali smo da će utamica biti veoma teška i žestoko smo se borili uprkos našem veoma lošem početku. Jednostavno, nismo se predavali. Na kraju meča napravili smo par grešaka, izgubili smo neke važne lopte što nas je skupo koštalo. Ali, mislim da smo iz svega ovog mnogo toga naučili – kaže Zvezdin Amerikanac koji je pružio odličnu partiju postigavši 17 poena.
Dženkins je istakao da propusti koji su se dogodili u dvorani OAKA moraju da se isprave za utakmice koje slede:
– U najvećem delu utakmice Panatinaikos je profitirao na našim izgubljenim loptama. Svaku našu grešku su kažnjavali. To se desilo i u samom finišu. Ali, iz svake utakmice naučimo nešto novo. Sezona se zahuktava, a mi smo tim koji je u Top 16 fazi Evrolige u prilici da mnogo toga nauči u duelima sa ovako kvalitetnim i iskusnim ekipama i mislim da ćemo to iskoristiti na pravi način. Upravo iz tog razloga smatram da bez obzira što smo izgubili utakmicu protiv Panatinaikosa sve to će nam pomoći da napredujemo kao tim. Od početka sezone trudimo se da igramo snažno uz maksimlanu borbenost i da se nikad ne predajemo. Tako je bilo i u meču protiv Panatinaikosa i siguran sam da ćemo isti pristup imati i u nastavku sezone – zaključio je Dženkins.
Strateg crveno-belih Dejan Radonjić čestitao je Panatinaikosu na pobedi i istakao:
– Odlično su igrali na početku utakmice, pre svega su bili veoma čvrsti u odbrani. Sa druge strane mi smo bili dosta slabi u tom segmentu igre i uz sve to napravili smo dosta grešaka. U prilog tome svedoči podatak da smo u prvoj čevrtini imali čak devet izgubljenih lopti. Upravo iz tog razloga Panatinakos je stekao ubedljivo vođstvo na početku meča. Ali, uspeli smo da se konsolidujemo i zaigramo znatno agresivnije u drugoj četvrtini – kaže Radonjić.
Trener crveno-belih pohvalio je reakciju svojih igrača, koji se nijednog trenutka nisu predavali i koji su zahvaljujući velikoj borbenošću došli u priliku da savladaju velikog rivala:
– U drugom poluvremenu igrali smo znatno bolje. Stekli smo čak i pet poena prednosti, ali smo u tim trenucima izgubili nekoliko važnih lopti. Panatinaikos je, kao vrlo iskusan tim, to iskoristio na pravi način. U finišu smo propustili priliku da meč odvedemo u produžetak, ali moram da budem zadovoljan zalaganjem, borbenošću i načinom na koji smo igrali tri četvrtine protiv tima kakav je Panatinaikos. To zadovoljstvo proiziliazi iz činjenice da je ekipa još jednom ove sezone pokazala karakter, da smo bili potpuno konkurentni šestostrukom prvaku Evrope, i aktuelnom šampionu Grčke, i da smo se do poslednjeg zvuka sirene borili za pobedu. Na kraju nismo uspeli da slavimo, ali smo pokazali reakciju i moramo biti zadovoljni zbog toga. Jer, ne treba zaboraviti da smo u Atini bili oslabljeni neigranjem Jovića i Dangubića, ali smo se i pored toga prikazali u lepom svetlu i bili nadomak velikog iznenađenja – zaključio je Radonjić.
Povezana vest:  Nedović: Izabrao sam Lijetuvos zbog Džikića i Evrolige