YouTube1Youtube danas slavi 10. rođendan

Jedan od najvažnijih segmenata internet kulture i jedna od najposećenijih internet stranica, poznati Youtube, danas obeležava 10 godina svog postojanja.
Naime, na današnji dan je registrovan njegov domen, a osnovala su ga tri bivša radnika kompanije Paypal sredinom februara 2005. godine, a već sledeće godine u oktobru Google je objavio da je kupio tu kompaniju za 1,65 milijardi dolara.
Na toj ogromnoj onlajn video platformi svakog minuta se objavi čak 300 sati video materijala svih vrsta, od muzike i zanimljivosti, do vesti, saveta, televizijskih emisija, ličnih iskustava…
Skoro da ne postoji reč koja se može ukucati, a da broj rezultata bude nula. Ukoliko neko želi da nauči da svira gitaru, da se pravilno našminka ili prespoji računare, dovoljno je da to ukuca na Youtube i pronaći će tačna uputstva za to.
Međutim, kroz deset godina postojanja, taj servis je prešao okvire samo zabavnog karaktera, pa se slobodno može reći da je svojevrsna platforma koja na različite načine povezuje, inspiriše i informiše.

Povezana vest:  Novi Samsung MicroLED televizori od 110 inča donose i do četiri različita sadržaja tokom gledanja