divac_visacki_nemica_veceraKatarina Vit u Beogradu

 

Nemica Katarina Vit, dvostruka olimpijska šampionka u umetničkom klizanju na ledu (1984. i 1988), izjavila je da je sve svoje sportske ambicije ostvarila, a da joj je sada najvažnije da ostvari ciljeve drugih:

-Završila sam definitivno sa sportskom karijerom. Dve godine je prošlo otkako nisam stala na klizaljke.Sada sam fokusirana na kandidaturu Minhena za Zimske olimpijske igre – rekla je jedna od najvećih sportistkinja svih vremena.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Kristofersen pobedio u slalomu u Adelbodenu

Lepota, po kojoj je višestruka svetska prvakinja bila poznata tokom karijere, i dalje je tu:

-Recept za dobar izgled je u tome da uvek i sa punom posvećenošću prilazite svakom poslu i da vas to, jednostavno, čini srećnom. To se onda ogleda i na vašem licu – kazala je 45-godišnja zvezda ledene arene.

Nemačka klizačica, koja je svojim dostignućima obeležila možda čitav jedan vek, istakla je da bez pomoći trenera, Jute Miler, verovatno ne bi dosegla najveće vrhove u karijeri.

Povezana vest:  Alisa Marić osudila incidente u Kruševcu

-Često se čujem sa mojim trenerom. I dalje smatram da je ona najbolji stručnjak na svetu – rekla je Vit, koja je obe obe najsjajnije olimpijske medalje osvojila kao članica reprezentacije tadašnje Istočne Nemačke (DDR).

Vit je istakla da slobodno vreme ispunjava čitanjem:

-Postala sam strasni čitalac, a posebno sam ljubitelj krimi-romana. Dok čitam, kao da i sama istražujem – zaključila je ova šarmantna sportistkinja.

Povezana vest:  Tumbaković podržao Igre

PHOTO: ataimages.rs