stipendisti

Sportistima uručeno 365 stipendija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je danas u Beogradu 365 državnih sportskih stipendija u vrednosti od 2.100.000 evra. Stipendije su, između ostalih, dobili i atletičari Ivana Španović, Amela Terzić, Emir Bekrić, Asmir Kolašinac, ali i sportisti koji se bave karateom, badmintonom, kik boksom, zimskim sportovima i ostalim sportovima. 
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da država na taj način želi da zahvali sportistima, ali da nikada neće uspeti da im se oduži na onome što oni čine za nju. 
-Sportisti su naši najbolji ambasadori. Država pokušava da prepozna njihova odricanja, zalaganja i trud i mi na ovaj način pokušavamo da vam zahvalimo, mada država nikada neće uspeti da vam se oduži na onome što vi činite za nju. I ja sam nekada bio stipendista i znam koliko to znači. Vi ste uzor budućim sportistima – rekao je Udovičić sportistima i poželeo im uspeh na predstojećim takmičenjima. 
Osvajačica bronzane medalje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu Ivana Španović, zahvalila je u ime svih sportista na dobijenimstipendijama. 
-U svoje ime i ime celog Atletskog saveza i kolega želim da zahvalim na podršci koju nam pružate. Nama ovo mnogo znači. Nadam se da će u budućnosti biti ovakvih događaja – rekla je Španovićeva. 

Povezana vest:  KUGLANJE, Čongor Baranj i Nataša Savić novi šampioni Srbije