Olimpijski komitet Srbije u ulici „Ulici otvorenog srca“

 

oks_logo“Ulica otvorenog srca” je tradicionalna gradska manifestacija čiji su nosioci Turistička organizacija Beograda i pozorište „Atelje 212“. Svake godine 01. januara od podneva, pa u narednih nekoliko časova, Svetogorska ulica se pretvara u „Ulicu otvorenog srca“ i poprima izgled novogodišnjeg karnevala, koji poseti oko 200000 posetilaca, uglavnom dece i njihovih roditelja.

1.januara i Olimpijski komitet Srbije uzeće učešće u „Ulici otvorenog srca“. Na najlepši mogući način, u duhu prazničnog raspoloženja i u društvu Beograđana i svih gostiju Beograda, OKS će ući u godinu svog velikog jubileja u kojoj će proslaviti 100 godina postojanja Olimpijskog pokreta u Srbiji.

Povezana vest:  Aerobik hepening na Košutnjaku

Na platou ispred zgrade „Politike“ (Makedonska 29), biće postavljen veliki pano na kojem će svi posetioci „Ulice otvorenog srca“ moći da upišu svoje želje i čestitke Olimpijskom komitetu Srbije povodom 100. rođendana.

Volonteri Olimpijskog komiteta deliće balone i družiće se sa posetiocima manifestacije, a predsednik OKS Vlade Divac će se sa platoa ispred zgrade Politike direktno uključiti u prenos „Ulice otvorenog srca“ na TV B92, i poželeti svim građanima Srbije srećnu i uspešnu 2010. godinu.

Povezana vest:  RAGBI 13, Dorćol u produžetku do polufinala Kupa

Olimpijski komitet Srbije će svoj 100. rođendan, ali i veliki jubilej u kulturnoj i sportskoj istoriji jednog naroda, obeležiti nizom manifestacija tokom 2010. i potrudiće se da podseti naš narod, a posebno mlade ljude, na viziju koju su osnivači OKS imali kada su pre 100 godina prepoznali vrednosti Olimpijskih načela i među prvim zemljama na svetu, uveli Srbiju u Olimpijsku porodicu.

Povezana vest:  Počeo šampionat jugoistočne Evrope u padobranstvu

U februaru će rođendan OKS tradicionalno biti obeležen u hotelu Moskva gde je OKS i osnovan, dok će se centralna proslava 100. rođendana odžati krajem godine kada će povodom 39. Generalne skupštine EOK, gosti Olimpijskog komiteta, Beograda i Srbije biti čelnici MOK, EOK, svih evropskih nacionalnih olimpijskih komiteta i drugi članovi Olimpijske porodice.