Miladinovic

ŠAH VESTI

Sutra počinje državno prvenstvo u Kragujevcu

 

Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu za seniore sutra počinje u kragujevačkom hotelu „Šumarice“. Kako je saopštio Šahovski savez Srbije (ŠSS), posle velemajstora Dragana Šolaka, Roberta Markuša i Bojana Vučkovića učešće je zbog „poslovnih obaveza“ otkazao i nacionalni majstor Goran N. Todorović, koga će zameniti majstor Siniša Šarić.

Povezana vest:  BADMINTON, Održan tradicionalni Svetosavski badminton turnir Jefimija 2012 - na takmičenju učestvovalo 29 škola iz 6 gradova

Na turniru će igrati velemajstori Miloš Perunović, Igor Miladinović, Branko Tadić i Ivan Ivanišević, koji je prvi favorit sa rejtingom 2.630 poena FIDE. Učestvuju i velemajstori Boban Bogosavljević, prošlogodišnji prvak Nikola Sedlak, Branko Damljanović, Dejan Pikula, Danilo Milanović, Siniša Dražić i Boško Abramović.

Prethodnim rezultatima mesto na turniru obezbedili su još mladi takmičari Lazar Nestorović i aktuelni juniorski državni prvak Vladimir Luković. Na prvenstvu će se igrati 13 kola po jednokružnom Bergerovom sistemu (svako sa svakim), slobodan dan je 5. mart, a prvenstvo se završava 13. februara.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prvenstvo Srbije: U četvrtak novosadski, dan kasnije „večiti derbi“

Nagradni fond i ekstra honorari za učesnike iznose 795.000 dinara. Pobedniku će pripasti 100.000 dinara kao i ekstrahonorar zavisno od broja poena na rang listi FIDE.