sergej_bubka_1Bubka: Briga o zdravlju mladih na prvom mestu

 

Aktuelni svetski rekorder u skoku motkom i član Međunarodnog olimpijskog komiteta Ukrajinac Sergej Bubka izjavio je da bi briga za zdravlje mladih ljudi, trebalo da bude najveći prioritet u sistemu sporta.

-Sport je delatnost koja i postoji, između ostalog, zbog očuvanja zdravlje omladine – rekao je Bubka koji je boravio u Beogradu povodom održavanja Skupštine Evropskih olimpijskih komiteta.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, „Orlići“ opet brojali do 11, obezbeđena bronza kolo pre kraja

Proslavljeni ukrajinski atletičar ocenio je srpski sport kao „uspešan“, ali bi se, po njegovom mišljenju, trebalo vratiti „starom sistemu sporta koji je davao mnogo bolje rezultate“.

Bubka je istakao značaj atletike kao bazičnog sporta, napomenuvši da „ni jedne Oimpijske igre ne bi bile to što jesu, da nije atletike“.

-Atletika čini suštinu Olimpijskih igara. Na Igrama u Pekingu 2008. godine atletika je ostvarila veliki uspeh i ostavila snažan pečat – napomenuo je Bubka.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Još tri zlata za Srbiju u Rušama

Ukrajinski rekorder je mentor svetske rekorderke u skoku motkom Ruskinje Jelene Isinbajeve, koja je nedavno izjavila da joj je cilj da premaši Bubku u broju svetskih rekorda (35).

-Voleo bih da Isinbajevoj to pođe za rukom i zbog toga je često savetujem, mada ona glavninu trenažnog procesa obavlja samostalno sa svojim trenerom – izjavio je Bubka.

Povezana vest:  Američki fudbal, Počinje NLS 2010

PHOTO: ataimages.rs