maria_riesch_1ALPSKO SKIJANJE

 

Marija Riš:Čast je pobediti u ‘dnevnom boravku’ Lindzi Von

 

U petak su najbolje svetske skijašice u kanadskom Lejk Luisu vozile prvu trku spusta ovogodišnjeg Svetskog kupa. Pobedila je nemačka skijašica Marija Riš, petnaesti put u karijeri, u Svetskom kupu.

Inače, s pravom je veliki favorit uoči trke bila Amerikanka Lindzi Von. Osim što je već godinama dominantna u ovoj disicplini, pogotovo je silu demonstrirala na ovoj stazi, pa je tako i ovo kanadsko zimovalište dobilo novo ime – Lejk Lindzi.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, SP 2011 NEMAČKA, Žan Baptist Granž novi svetski šampion u slalomu

U poslednjih pet trka u Lejk Luisu je slavila Amerikanka,ali ovom prilikom je bila druga sa 12 stotinki zaostatka za Riš. Time se Von čak 12 put u karijeri popela na postolje kada su u pitanju trke u Lejk Luisu.

-Velika je čast svaka pobeda, ali pogotovo kada se dogodi u ‘dnevnom boravku’ Lindzi Von. Ovo je njena staza, na njoj je bila nepobediva godinama. Zato mi je stvarno ova pobeda posebna – rekla je Riš, inače velika prijateljica Vonove.

Povezana vest:  RAGBI 13, TIM BEV OSVAJAČ ČETVRTOG RIZMAN KUPA

-Ovde nas je Lindzi godinama ‘ubijala’, ali evo, svakoj tradiciji dođe kraj – završila je Riš, inače uverljivo vodeća skijašica u trenutnom plasmanu Svetskog kupa.