Hokej 042NHL LIGA

 

Novi poraz šampiona, Red Vingsi ponovo slavili

 

Hokejaši Čikago Blekhouksa nikako da uhvate pravi ritam u novoj NHL sezoni. Novi poraz, već osmi domaći ove sezone i 14. ukupno u 28 odigranih utakmica, doživeli su na domaćem ledu od Vankuvera s 3:0.

Zanimljivo, Blkhouksi su na kraju prošle sezone imali osam poraza u regularnom delu u svom United Centeru, a sada su na odnosu od šest pobeda i osam poraza.

Za Vankuver su golove dali Taner Glas, Kristijan Ehrhof i Henrik Sedin, a golman Roberto Luongo zaustavio je 32 udarca za svoj drugi ovosezonski, a 53. ukupno „shutout“ u karijeri.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Derbi special: Veprovi uspešniji od Vukova u dosadašnjim okršajima

Vankuver je od Čikaga poražen u drugoj rundi doigravanja Zapadne konferencije u poslednje dve godine, kao i s ubedljivih 7:1 kod kuće 20. novembra, pa je zatoa Kanuksima ova pobeda dvostruko slađa.

Gostujućom pobedom nad Anahajmom 4:0 Detroit Red Vingsi učvrstili su svoje prvo mesto u Zapadnoj konferenciji, pa sada ispred prvih pratitelja Dalasa i Vankuvera imaju pet bodova viška (36-31).

Povezana vest:  KUGLANJE, Srpski miks ispao u četvrtfinalu na SP

Detroitu je ostvarena pobeda četvrta u nizu i deveta u poslednjih 11 utakmica, a put ka slavlju trasirao je Johan Franzen golom iz već prvog napada na susretu. Tomas Holmstrom, Dan Kleri i Valteri Filpula upisali su se također u strelce za Red Vingse, dok je golman Džimi Hauard s 41 odbranom ostvario svoj peti „shutout“.

Nju Jork Renđersi su u dva dana upisali dve pobede nad gradskim rivalima Islandersima. Prvo su ih u gostima savladali 6:5, a potom i na domaćem ledu 2:0. U tvrdoj utakmici Renđersi su do dva boda došli golom Marka Stala iz druge trećine i Brajna Bojla u praznu mrežu tri sekunde pre kraja susreta.

Povezana vest:  BADMINTON, Zmajevi potvrdili dominaciju u Vršcu

 

 

 

NHL liga, petak:

NY Rangers – NY Islanders 2:0

Carolina – Colorado 2:1, produžetak

Buffalo – Columbus 5:0

Minnesota – Calgary 2:3, penali

Chicago – Vancouver 0:3

Anaheim – Detroit 0:4